Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 42 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Student och utbildning tillhör universitetets gemensamma förvaltning och arbetar med student- och utbildningsfrågor inom en rad olika områden. Vi erbjuder studenter vägledning, studiestöd och förebyggande hälsofrämjande insatser. Sektionen ansvarar även för antagning av studenter, förvaltar olika studieadministrativa datasystem samt handlägger examensansökningar. Därutöver arbetar sektionen med att utveckla metoder för kvalitetssäkring och utvärdering av universitetets utbildningar.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär handläggning av ansökningar till kurser och program på grund- och avancerad nivå inom Universitets- och högskolerådets virtuella organisation för bedömning av utländska meriter. Arbetet består i att göra kvalificerade bedömningar av sökandes utländska meriter, både på akademisk och gymnasiell nivå. Arbetet utförs till stor del i antagningssystemet NyA och kräver stor noggrannhet.

I arbetet ingår kontakt med kollegor och gruppledare utanför Lunds universitet i den virtuella organisationen.

Arbetet styrs till stor del av antagningsomgångar och deras respektive tidplaner och varierar över året vad gäller arbetsbelastning och innehåll.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen på grundnivå eller motsvarande. Du som söker har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på engelska och på svenska samt är van datoranvändare.

Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete på en antagningsavdelning vid högskola/universitet, samt i synnerhet erfarenhet av bedömning av utländska meriter och handläggning av utländska sökande. Du ska även ha erfarenhet av arbete i antagningssystemet NyA. Kunskap om olika utbildningssystem och regelverk inom universitets- och högskoleområdet, såväl nationellt som internationellt, är meriterande. Även erfarenhet av myndighetsutövning eller offentlig förvaltning kan vara meriterande.

Arbetet kräver stor noggrannhet, vi utgår från att du är serviceinriktad, arbetar strukturerat och tycker om att medverka i en flexibel och föränderlig verksamhet. Anställningen ställer krav på initiativförmåga och god förmåga att kommunicera. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har lätt för att samarbeta, har hög arbetskapacitet, kan hantera arbetstoppar eftersom vi arbetar mot deadlines samt fungerar väl i arbete som utförs såväl självständigt som i grupp.

Stor vikt läggs även vid personlig lämplighet. 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2017/1411
Kontakt
  • Catharina Greiff, avdelningschef, +46462223888
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62, st@st.lu.se
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66, sekocivil@seko.lu.se
Publicerat 2017-05-16
Sista ansökningsdag 2017-05-30

返回职位空缺页面