Studiestöd och vägledning

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Student och utbildning ger service och administrativt stöd inom utbildningsområdet samt verkar för en god studiemiljö. Sektionen ger stöd till studenter i form av studenthälsa, studievägledning, studieteknisk handledning och texthandledning samt handläggning inför beslut om pedagogiskt stöd till studenter med funktionsnedsättning. I sektionens ansvarsområde ingår antagning, examensutfärdande och studiedokumentation med dess stödsystem. Dessutom arbetar sektionen med att utvärdera och utveckla metoder för kvalitetssäkring av universitetets utbildningar. Både det Europeiska centret för SI-PASS (Samverkansinlärning) och den Regionala SI-plattformen är verksamheter inom sektionen. Sektionen är systemägare för de studieadministrativa stödsystemen Ladok, Lubas och Survey and Report. Sektionen har även ett lokalt systemansvar för antagningssystemet NyA samt för administration av Högskoleprovet. I sektionen ingår avdelningarna: Antagning, Examen, Studieadministrativa system, Kvalitet och utvärdering, Studiestöd och vägledning samt Studenthälsan.

Under sektionen ligger avdelningen Studiestöd och vägledning som består av tre grupper; Allmän studievägledning, Pedagogiskt stöd och Studieverkstaden. Avdelningen arbetar huvudsakligen med individuell vägledning/handledning/stöd till studenter.

Allmänna studievägledningen vägleder studenter och presumtiva studenter som exempelvis är osäkra på sitt val av studier, har frågor om ansökan och antagningsregler, om vilka yrkesområden olika utbildningar leder till samt hur man kan nå fram till en gångbar examen via fristående kurser.

Den här anställningen är ett vikariat med anledning av en föräldraledighet.

Arbetsuppgifter

 • Ge stöd och service till befintliga och presumtiva studenter i form av vägledning och information som rör studier, karriär och arbetsmarknad
 • Arbeta med rekryteringsfrämjande åtgärder såsom utbildningsmässor, öppet hus, informationsdagar samt riktade insatser mot nya studerandegrupper
 • Utveckla och delta i seminarier, fortbildning och olika typer av samverkansprojekt

 Kvalifikationer

Den studievägledare vi söker ser vägledning som en viktig pedagogisk process och ser också vikten av att tillsammans med gruppen utveckla och kvalitetssäkra vägledningsmetodiken.

Du ska i vägledningssamtalet ge all den tillförlitliga och relevanta fakta som krävs för att studenten ska få en tydligare bild av sin framtid. Samtidigt ska du inge hopp, engagemang och tilltro till studentens egna förmåga. För studenten ska vägledningssamtalet vara en berikande upplevelse.

Krav

 • Studie- och yrkesvägledarexamen eller motsvarande
 • Erfarenhet av vägledning till högre studier
 • God kommunikativ och social förmåga
 • God samarbetsförmåga
 • Goda kunskaper i engelska

Särskild vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningen avser tiden snarast - tom 2018-12-31.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/492
Kontakt
 • Cecilia Johansson, +46462227052
 • Thomas Achen, +46702067598
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-02-15
Sista ansökningsdag 2018-03-01

返回职位空缺页面