Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper Lund agerar i samarbete med Medicinska fakulteten och Skånes universitetssjukhus i Lund, för att ge optimala förutsättningar för klinisk, preklinisk translationell forskning, betydande utbildningsinsatser och utveckling.

IKVLs organisation strävar efter en parallellitet med sjukvården för att optimera utvecklings- och samarbetsmöjligheterna.

Verksamheten är fördelad på 31 avdelningar, utbildning inom exempelvis läkarprogrammet, runt 480 aktiva doktorander med cirka 60 disputationer per år.

Forskargruppen Epidemiology and Pharmacogenetics vid avdelningen för onkologi och patologi studerar bröstcancer utifrån ett integrativt epidemiologiskt perspektiv. Specifikt hur livsstil, hormoner, kroppsform och gener samverkar med tumörfaktorer avseende bröstcancerprognos i olika behandlingsgrupper. Flera av våra senaste fynd handlar om inflammation.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifter för denna anställning ingår analys av proteinuttryck på bröstcancervävnad på TMA-glas infärgade med immunohistokemiska metoder och validering av antikroppar samt statistiska analyser av tumörfaktorer i relation till data i vår patientkohort. Vidare ingår att utföra relevanta mekanistiska studier för att klargöra signalvägar och kausalitet i relation till de associationer vi finner i kohorten. Sammanställning av manus och revidering. Medverkan till att ansöka om forskningsmedel. Möjlighet till att medverka vi handledning samt annan undervisning kommer att erbjudas.

Kvalifikationer
Doktorsexamen inom inflammation immunsystem är ett krav. Postdoktoral utbildning inom relevanta områden inflammation, immunsystem samt cancer. Handledarutbildning och andra högskolepedagogiska kurser är meriterande.

Den sökande förväntas vara väl förtrogen med att bedöma TMA glas avseende immunohistokemi och bröstcancer. Mycket god förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift. Erfarenhet av att planera, koordinera och genomföra laborativa forskningsprojekt inom cancer. Förmåga att själv utföra samt handleda studenter i laborativt arbete, tex cellodling, ELISA, immunohistokemi, mikroskopering, PCR, qPCR, RNA isolering, immunoprecipetering, western blot, multiplex immuno assays, proliferation, flödescytometri God kunskap inom Microsoft office, end note och SPSS (överlevnads analyser såsom Kaplan-Meier och Cox regression, samt Student’s T-test, ANOVA med post test, Mann Whitney test, Friedman test).

Tidigare erfarenhet av handledning och undervisning samt att medverka till att skriva ansökningar för forskningsmedel samt tidigare vistelse i engelskspråkig miljö är meriterande.

Sökande ska vara noggrann och självständig, men förväntas fråga om något är oklart. Effektiv med mycket god förmåga att prioritera. Positiv och nyfiken. Samarbetsvillig med mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift. Intresse för att handleda. Tidigare vistelse i engelskspråkig miljö är meriterande.

Anställningsform 临时职位(3-6个月)
Anställningen avslutas 2018-06-15
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/507
Kontakt
  • Helena Jernström/forskargruppsledare, 046-177619
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2018-02-12
Sista ansökningsdag 2018-02-25

返回职位空缺页面