Lunds Tekniska Högskola, Institutionen för livsmedelsteknik

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär laboratoriearbete i de forskningsprojekt som bedrivs vid Institutionen för livsmedelsteknik. Projekten syftar till att optimera hälsoeffekter av livsmedel, med särskild inriktning mot det metabola syndromet och neurodegenerativa sjukdomar. Analyser som ingår är bl.a. rutinanalyser av blod- och vävnadsprover från human- och djurförsök med tex ELISA och PCR (genuttryck). Även analys av tarmflora i avföringsprover med DNA-sekvensering ingår, samt biokemisk karaktärisering av livsmedel. Vidare ingår assistans vid djurstudier på mus och råtta samt arbete med humanförsök, där vi testar nya livsmedelskoncept.

Tjänsten innebär också ett nära samarbete med industrin, där nya livsmedelsprototyper testas i samarbetsprojekt.

Kvalifikationskrav
Sökande ska ha biomedicinsk analytikerexamen eller motsvarande samt erfarenhet av laboratoriearbete. Du ska kunna ta eget ansvar samt ha lätt för att arbeta i grupp.  Sökanden måste ha god svensk och engelsk skriftlig och muntlig språkfärdighet för att kunna medverka i humanstudierna.

Meriterande
Erfarenhet av mikrobiota-sekvensering är önskvärt, men inget krav, likaså erfarenhet av att genomföra djur/humanstudier. Erfarenhet av biokemisk analys av livsmedel samt statistiska analyser är också meriterande.

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Villkor
Två års visstidsanställning, med möjlighet till tillsvidaretjänst.

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/564
Kontakt
  • Frida Fåk Hållenius, projektledare/lektor, frida.hallenius@food.lth.se
Publicerat 2018-03-06
Sista ansökningsdag 2018-03-22

返回职位空缺页面