Lunds universitet, Statsvetenskapliga institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Statsvetenskapliga institutionen kombinerar gamla anor med modern forskning och utbildning. Institutionen har under senare år varit mycket framgångsrik i konkurrensen om externa forskningsmedel. Centrala forskningsområden är bl.a. demokratisering, diplomati, fred och konflikt, miljöpolitik samt välfärd. Statsvetenskapliga institutionens starka forskningsprofil avspeglas i undervisningen. Utbildningsmiljön är sedan länge starkt internationaliserad.

Arbetsuppgifter
Statsvetenskapliga institutionen utlyser en anställning som projektassistent. Anställningen är relaterad till flera olika projekt som handlar om berättelser om ett samhälle (2050) som i princip inte genererar några nettoutsläpp av växthusgaser, ex. Climate Imaginaries (Formas), Narrating Climate Futures (Rektors samverkansinitiativ) och Woodworlds (BECC). Arbetet kan även komma att handla om klimatberättelser i relation till ‘smarta städer’ samt specifika sektorer som plast, stål, kött/mjölk och papper. Arbetet handlar om att samla in empirisk information om hur centrala aktörer (företag, myndigheter, kulturinstitutioner) berättar om en koldioxsnål framtid eller ett förändrat klimat. Arbetet handlar även om att tillsammans med andra forskare organisera seminarier och workshops, samt fältarbete i form av gruppbaserade studiebesök.

Kvalifikationer
Jobbet som projektassistent kräver en förmåga att utföra självständigt, noggrant och systematiskt arbete, ett nyfiket sinnelag och en vilja att arbeta med både kvalitativ och kvantitativ data. Erfarenhet av ett organisera ‘mobile labs’ är meriterande, liksom kunskap om klimatberättelser och klimatföreställningar. Gedigna kunskaper i engelska och svenska är ett krav, övriga språkkunskaper är meriterande. Studier på grundnivå i statsvetenskap (eller motsvarande träning inom en annan disciplin) är ett krav. Projektassistenten förväntas ha Statsvetenskapliga institutionen som huvudsaklig arbetsplats.

Tidsbegränsad anställning under 7 månader med start 1 februari

Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/3410
Kontakt
  • Hannah Stén, Personalsamordnare, +46462228769
  • Johannes Stripple, Docent och projektledare, +46462220488
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-10-23
Sista ansökningsdag 2018-11-12

返回职位空缺页面