Externa relationer, avdelning Internationell marknadsföring och rekrytering

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Externa relationer arbetar med att skapa förutsättningar i verksamheten för internationalisering av studenter och anställda. I uppdraget ligger även att kommunicera universitetets utbildningsutbud och möjligheter såväl nationellt som internationellt.

Kravprofil
Relevant högskoleexamen eller motsvarande samt mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska. Välutvecklad servicekänsla och social kompetens. Tidigare erfarenhet av kvalificerad handläggning och rådgivning i en internationell miljö är ett krav. God kännedom om Lunds universitet och dess administrativa system är meriterande.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att samordna frågor kring uppehållstillstånd för utomeuropeiska studenter, som är antagna till eller redan studerar vid Lunds universitet. Arbetet innebär att hålla informationsmöten internt för såväl programkoordinatorer som studenter om processen att söka uppehållstillstånd och förlängning av tillstånd.

Arbetet innebär även att vara Lunds universitets kontaktperson för migrationsverket i såväl enskilda ärenden, som i att ta fram processer, mallar och rutiner som kan underlätta samarbetet mellan myndigheterna och för studenter och handläggare inom universitetet.

I anställningen ingår att hantera enskilda studentärenden och att bistå studenter, som behöver hjälp med att tolka beslut från migrationsverket och att ta fram underlag för överklaganden.

Befattningshavaren kommer även att vara Lunds universitets representant i nationella och lokala nätverk för migrationsfrågor samt bistå såväl Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) som Lunds universitets ledning i frågor rörande uppehållstillstånd för studenter och i förlängningen även uppehållstillstånd för personal.

Tjänsten kan innebära resor både inom och utom Sverige för möten exempelvis med migrationsverket, med svenska ambassader i olika länder samt för att delta vid möten utomlands med antagna internationella studenter.

Anställningen avser tiden 180301--190228.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/407
Kontakt
  • Richard Stenelo, +46462221466
  • Margareta Nordstrand, +46462220753
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-02-02
Sista ansökningsdag 2018-02-16

Zurück zu Stellenangeboten