Samlingar

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Universitetsbiblioteket, som är ett fristående bibliotek inom nätverket Lunds Universitets Bibliotek, är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket är också studiecentrum med 500 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Avdelningen för Samlingar omfattar fyra verksamhetsområden: Handskrifter och specialsamlingar, Förvärv, Metadata och katalogisering, E-media. Avdelningen består av ca.50 medarbetare. Anställningen är knuten till verksamhetsområdet Handskrifter och specialsamlingar.Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med förteckningsarbete, omläggning och indexering av arkivmaterial som rör Esaias Tegnér, Tegnérska familjearkivet och samlingen Tegnériana. Målet för projektet är att sökbara förteckningar skall finnas i ALVIN, nationell samkatalog för kulturarvsmaterial. Materialet omfattar arkivhandlingar såsom brev, tal, föreläsningar och biografiskt material men samlingarna innehåller även avskrifter och tryckt material. Du ska kunna bedöma innehållet i arkivhandlingarna för att kunna skapa en korrekt ordning och i samband med registreringen även kunna tillföra relevanta ämnesord. Arkivvårdande insatser, samt digitalisering och publicering i ALVIN, kan komma att bli aktuella. Du kommer att arbeta i nära samarbete med såväl bokbindare och konservator som arkivarier och bibliotekarier. Det kommer även att förekomma yttre tjänst i vår forskarläsesal.Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning i arkivvetenskap 60/40p eller kunskaper som förvärvats på annat sätt som bedöms som likvärdiga. Du är förtrogen och har lång erfarenhet med de registrerings- och katalogiserings principer som tillämpas inom biblioteks- och arkivvärlden. Meriterande är om du har dokumenterad erfarenhet av biblioteks- eller arkivarbete inom universitets- och högskolesektorn och erfarenhet av att arbeta med personarkiv. Vi förutsätter att du har god analytisk förmåga och att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig med god samarbetsförmåga som samtidigt är självgående, strukturerad och tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/453
Kontakt
  • Tobias Idberg, Verksamhetsansvarig , +46462221405
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-02-05
Sista ansökningsdag 2018-03-05

Zurück zu Stellenangeboten