Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Projektassistent vid enheten för Diabetes och Celiaki

I Diabetes Prediktion i Skåne (DiPiS) projektet vill vi ta reda på varför barn får typ 1 diabetes. Vi vill lära oss att kunna förutsäga vilka barn som får diabetes och allra helst så småningom kunna förhindra att sjukdomen bryter ut. Eftersom det inte räcker med ärftlig risk för att få diabetes studerar vi olika faktorer i barnens omgivning som kan ha betydelse. Detta görs genom att vi följer barnen under deras uppväxt.

DiPiS studien har en stor databas med både laboratoriedata och frågeformulär som ska kvalitetkontrolleras och rättas. Motivet till anställning är att databasrensning måste genomföras för att skapa en slutlig DiPiS databas i BC/Gene. Samtidigt ska DiPiS studiens kontakt med kvarvarande forskningspersoner bibehållas för att i god ordning avsluta uppföljningen i DiPiS när forskningspersonerna fyllt 15 år. De forskningspersoner som har autoantikroppar ska dessutom fortsätta att följas och en särskild databas upprättas för denna grupp av DiPiS veteraner. Arbetet innebär förutom databasrensning att skicka ut frågeformulär och provpåsar månadsvis och registrera inkommande frågeformulär i BC/GENE. Information och samtycke inhämtas från DiPiS veteraner.

 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består framförallt av rensning av DiPiS databasen. Detta innebär:

 • kontroll av uppgifter i databasen (BC/Gene)
 • uppdatering av databasen efter rättelser gjorts
 • förbättra databasen när och om det är möjligt
 • upprätthålla en daglig kommunikation och besvara frågor gällande projektet med ansvariga DiPiS forskare och personal.

Vidare ingår ett samarbete med IBM T.J. Watson Research Center i USA att genomföra ett samarbete med flera liknande studier i andra länder, samt i övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter.

Arbetet innebär användande av BC/Gene (databas), SPSS och Officepaketet. 

Kvalifikationer

Krav

 • Naturvetenskaplig/medicinsk utbildning
 • Mycket goda kunskaper i engelska, tal och skrift.
 • Erfarenhet av arbete i databaser särskilt BC/Gene.
 • Kunskap i databasrensning
 • Erfarenhet av arbete i SPSS och Officepaketet

Önskvärt

 • Goda kunskaper om typ 1 diabetes och forskning om autoimmunitet

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen.

 

Instruktioner för ansökan

Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/695
Kontakt
 • Åke Lernmark, +4640391901
Publicerat 2018-03-05
Sista ansökningsdag 2018-03-19

Zurück zu Stellenangeboten