Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen Forskning, samverkan, innovation

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Forskning, samverkan och innovation (FSI) har ett övergripande ansvar för att stödja lärare, forskare och ledning på olika nivåer i frågor som rör forskningsfinansiering, nyttiggörande av forskningsresultat, kommersiellt eller på annat sätt, uppdragsutbildning, studentinnovation och samverkan med det omgivande samhället. FSI består av fem avdelningar med totalt över 100 medarbetare: LU Innovation, Forskningsservice, Samverkan, Uppdragsutbildning och Donatorrelationer. FSI leds av en sektionschef och har en viktig strategisk roll för universitetets utveckling lokalt, nationellt och internationellt.

LU Innovation är Lunds universitets innovationsverksamhet. Uppgiften är att, genom framgångsrikt nyttiggörande av kunskap vid Lunds universitet, bidra till ökad tillväxt i Sverige. Sedan 1999 har vi investerat i över 80 nya forskningsbolag, som tillsammans rest runt 3 miljarder i kapital, genererat 3 500 årsarbeten och mer än 900 miljoner kronor i skatteintäkter. Målet för verksamheten är att öka samverkan mellan forskning och marknad och på så sätt omsätta världsledande forskning till nya innovationer, produkter och tjänster. LU Innovation är en arbetsplats med höga ambitioner och högt ställda förväntningar och våra medarbetare får stor frihet i att planera sin tid för att uppnå våra mål.

VentureLab är en del av LU Innovation och har som uppgift att inspirera till entreprenörskap och hjälpa studenter att förverkliga sina idéer.  Verksamheten riktar sig till alla studenter oavsett utbildning, bakgrund och erfarenhet. Verksamheten startades 2001 och hittills hjälpt hundratals studenter att starta och utveckla olika företag och projekt. VentureLab har verksamhet i både i Lund och på Campus Helsingborg, samt ett samarbete med SLU Alnarp.

Vi söker nu en Verksamhetsledare med intresse för entreprenörskap.

Arbetsuppgifter

Vi söker en person som kan leda och koordinera VentureLabs verksamhet (se www.venturelab.lu.se). Medarbetarna på VentureLab är idag ett ungt dynamiskt gäng på 8 personer, varav tre är dedicerade till VentureLab på heltid samt ett antal studentmedarbetare, det är ditt jobb att se till att arbetet fördelas och fungerar effektivt. Det ingår också i arbetet att skapa och vårda relationer med finansiärer, samarbetspartners och nyckelpersoner, att tillsammans med medarbetarna skapa inspirerande och engagerande projekt och events, ta hand om den inkubator för studentföretag som VentureLab driver, samt inspirera studenter till entreprenörskap. Ditt mål är att skapa intresse och engagemang bland studenter för entreprenörskap, samt att de individer som får en plats i inkubatorn utvecklas tillsammans med sina idéer. Du bör vara bra på att hålla i många trådar, att ha ett helhetsperspektiv

Kvalifikationer

Du är nyutexaminerad och har en högskoleexamen inom relevant område och har ett intresse för entreprenörskap. Du har erfarenhet av att driva projekt och att leda en grupp. Du är en ansvarsfull, noggrann och strukturerad person som både kan arbeta självständigt och i team. Du tycker att det är spännande att träffa nytt folk, du är van vid att tala inför många åhörare och du tycker om att etablera nya kontakter. Du förstår studenters situation och har en god förmåga att kommunicera med dem. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift, är ett krav

Vi söker dig som är utåtriktad, självgående och initiativtagande. Som person är du flexibel, har en hög social kompetens och kan lätt anpassa dig till olika miljöer och kulturer för att skapa kontakt med nya människor. Du skapar resultat och trivs med att arbeta självständigt, men är samtidigt team-orienterad och har en god förmåga att få människor att arbeta tillsammans.

Det är meriterande om du har:

  • egna erfarenheter av entreprenörskap, såsom drivit eget företag.
  • utbildning i entreprenörskap och/eller företagsekonomi och/eller projektledning.
  • god kännedom om hur studentvärlden fungerar, du får gärna ha varit kår-/nationsaktiv el. motsv.
  • erfarenhet av att planera och genomföra event

Tidsbegränsad anställningen i 2 år.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1710
Kontakt
  • Michael De Rooy/ Adminstrativ chef, 046-222 12 79
  • Thomas Rundqvist / Affärsutvecklare, 0702-19 70 72
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62, st@st.lu.se
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66, sekocivil@seko.lu.se
Publicerat 2018-05-25
Sista ansökningsdag 2018-06-15

Zurück zu Stellenangeboten