Lunds universitet, Naturvetenskapliga fakulteten, biologiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid nio institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Kravprofil
En forskaranställning i mikrobiologisk ekologi utlyses där du får arbeta med Johannes Rousk, lektor i markmikrobiologi. Projektet kommer att fokusera på mikrobiella svar på klimatförändringsfaktorer i mark, med särskild tyngdvikt på hur mikrobiellt tillväxthastighet, samhällsegenskaper, och kol-användningsbudget svarar på torka, och torkcykler, i mark. 

Arbetsuppgifter
Projektet kommer att vara laborativt intensivt, där experimentella system kommer att användas för att skatta ekosystemprocesser. Kandidaten kommer även att ansvara för koordinationen av fält-experiment och monitoring-arbete i Etiopien och flera andra fältlokaler i Europa, USA, Svenska arktis, och på andra orter.

Kandidaten förväntas vara aktiv i handledningen av doktorand-, kandidat- och master-arbeten. Kandidaten kommer att arbeta i en aktiv forskningsmiljö tillsammans med flera postdoktorer, doktorander och andra studenter som arbetar på forskningsfrågor på liknande teman, och med överlappande metoder, med många möjligheter för samarbete. Anställningen är tillvidare med eventuell provanställning, och är baserad på externa anslag.

Kvalifikationer
Doktorsexamen inom ett relevant ämne för anställningen är ett krav, som inte är äldre än 4 år vid tjänstetillsättningen. Forskningserfaranhet som postdoc inom relevant ämne för anställningen i minst två år ett krav. Det är en merit om doktorsstudier och postdoc-erfaranhet vunnits vid olika institutioner. Utmärka kunskaper inom mikrobiologisk ekologi, med dokumenterad erfarenhet av laborativa metoder av relevans för projektet, inklusive stabila isotop (13C, 15N)-metoder, och användningen av radioaktiva isotoper (3H, 14C) för att möta mikrobiella markprocesser.  Det krävs även utmärkta färdigheter i engelska i tal och skrift. Det krävs att kandidaten kan visa dokumenterad erfarenhet av att genomföra egna forskningsprojekt, som innefattar samtliga stadier från experimentell design, via laboratorie- och dataanalyser, till tolkning och slutlig publicering. Bevis för lyckosam ansökan av forskningsmedel är en viktig merit, likaså deltagandet i förberedandet av ansökan för forskningsmedel från nationella eller internationella forskningsråd.

Dokumenterad erfarenhet av koordinationen och deltagandet i fältarbete i tropiska eller subtropiska ekosystem är ett krav, och erfarenhet av fältarbete och konstruktion av fältexperiment-infrastruktur i Afrika är en merit. Dokumenterad erfarenhet av samarbete med Ekosystemmodellerare, för att representera mikrobiell ekofysiologi i biogeokemiska modeller, är en viktig merit.

Dokumenterad erfarenhet av handledningen av forskningsprojekt för gästforskare, och studenter vid alla nivåer är en viktig merit. Publikationer i internationella, peer-review-tidskrifter, med en ledande roll (m.a.o. första-författare, och/eller korresponderande författare) är en viktig merit.

Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/2465
Kontakt
  • Johannes Rousk, Universitetslektor, +46 46 222 37 45, johannes.rousk@biol.lu.se
  • Tina Olsson, personalsamordnare, +46 46 222 95 62, tina.olsson@science.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-08-09
Sista ansökningsdag 2018-08-23

Zurück zu Stellenangeboten