Lunds tekniska högskola, Institutionen för teknik och samhälle

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Avdelningen Trafik och väg är en del av Institutionen för teknik och samhälle. Vi bedriver forskning och högre utbildning inom transportområdet.

Arbetsuppgifter

 • Medverkan i pågående forskningsprojekt inom trafikplanering och kollektivtrafik, även kopplat till K2 Kollektivtrafikcentrum
 • Medverkan vid avdelningens kurser i Trafik och väg
 • Stöd avseende utbildnings- och forskningsadministration

Krav

 • Formalia: anställning som amanuens är en studerande-anställning och bara den som är antagen till och inskriven på utbildning på grund- eller avancerad nivå får anställas som amanuens (examen får ej vara uttagen), se HF 5 kap, 10§.
 • Utbildning: genomgått ett flertal av de kurser som ges på Trafik- och väginriktningen, eller på annat sätt förvärvat relevanta ämneskunskaper inom trafikplanering och kollektivtrafik
 • Kunskaper: goda kunskaper i svenska och engelska, vana av Office-paketet samt programvara för trafikanalys
 • Kompetenser, färdigheter: omvittnat god samarbetsförmåga, initiativrikedom och generella ingenjörsfärdigheter, dokumenterad vana av självständigt fältarbete

Övriga önskvärda meriter:

 • Erfarenhet av internationellt arbete

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet, uttryckt samhällsengagemang för transporter och hållbar utveckling samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten inom avdelningen.

Villkor

Omfattning upp till 50% enligt överenskommelse. Period 180903-190830, men kan förnyas längst till det att studenten tar ut sin examen, dock maximalt 3 år sammantaget.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, utdrag ur LADOK eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/2545
Kontakt
 • Anders Wretstrand, avdelningschef, +46462220482
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-07-13
Sista ansökningsdag 2018-08-24

Zurück zu Stellenangeboten