Lunds universitet, Lunds Tekniska Högskola, LTH:s kansli

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Anställningen som kommunikationschef är placerad vid LTHs kansli. LTHs kansli står för expertis och sammanhållning i frågor som rör utbildning, bibliotek, ekonomi, infrastruktur, kommunikation, ledningsstöd och personal och vi strävar efter att vara en källa för inspiration till andra inom våra områden. För en dynamisk fakultet i en internationell miljö krävs en proaktivitet och en kontinuerlig utveckling av organisationen och medarbetarnas kompetens. Vid LTHs kansli arbetar ca 120 personer.
 
Arbetsuppgifter
Avdelningen för kommunikation och samverkan ansvarar övergripande för LTHs externa och interna kommunikation. Avdelningens uppdrag är att sprida LTHs kunskap och utveckla LTHs relationer till allmänheten, näringslivet, skolan och andra intressenter. Bland annat sprider avdelningen kunskap och väcker intresse för forskning som bedrivs på LTH i olika kanaler och berättarformer och arbetar för att attrahera rätt studenter till samtliga utbildningsprogram.
Avdelningen driver olika kommunikationsinsatser och fungerar som stöd och rådgivare till verksamheten. Bland annat pågår ett arbete med att etablera en gemensam digital arbetsplats och intranät på LTH. Avdelningen ansvarar också för bemanning och utveckling av Receptionen samt för LTHs profilprodukter, gåvor och studiebesök.  

Utifrån de ramar som kommunikationschefen tillsammans med LTHs ledning utarbetar, bedriver och ansvarar kommunikationschefen för det operativa såväl som det strategiska kommunikations- och samverkansarbetet.

Kommunikationschefen ansvarar för att leda och utveckla avdelningens verksamhet och medarbetare. I rollen som chef och ledare utvecklar du gruppen och medarbetarna genom att engagera, skapa delaktighet och ta tillvara på medarbetarnas kompetens, i syfte att ni möter verksamhetens behov. Kommunikationschefen har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för avdelningens ca 14 medarbetare, kommunikatörer, pressansvarig, näringslivskoordinator, informationsassistenter, webbmaster och webbredaktör.

Kommunikationschefen rapporterar till kanslichefen och har en nära dialog med LTHs ledning, samt ingår i olika nätverk vid Lunds universitet t.ex. nätverket för kommunikationsansvariga inom Lunds universitet. Vidare samverkar kommunikationschefen med LTHs institutioner och Lunds universitets gemensamma funktioner och andra fakulteter.

Kvalifikationer
Just nu befinner avdelningen sig i en uppstartsfas för många projekt som behöver implementeras i verksamheten. Vi söker därför en stabil chef med förmåga att förankra och förvalta för att därefter succesivt utveckla avdelningen. Du har ett coachande ledarskap, du lyssnar till medarbetarna, inspirerar och involverar dem och har stor tilltro till deras kompetens och kreativitet.

Du har:

 • Goda kunskaper och bred erfarenhet inom kommunikations- och/eller samverkansområdet, såväl operativt som strategiskt.
 • Mycket goda kunskaper kring olika kommunikationskanaler.
 • Chefs- och ledarerfarenhet.
 • God förmåga att prioritera, fatta beslut och agera professionellt.
 • En akademisk utbildning som är relevant för tjänsten och en visad fortlöpande kompetensutveckling inom området media och kommunikation.
 • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga samt är tydlig och kommunikativ. Hänsyn kommer att tas till driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka kommunikations- och samverkansarbetet inom LTH.

Det är meriterande om du även har:
 • Genomgått ledarskapsutbildning.
 • Arbetat med digitalisering och med det förändrat arbetssätt.
 • Erfarenhet av arbete vid universitet/högskola.

Villkor
Tillsvidareanställning med omfattning 100 %. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/2547
Kontakt
 • Veronica Gummesson, 046-222 68 18
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-07-18
Sista ansökningsdag 2018-08-24

Zurück zu Stellenangeboten