Lunds universitet, Institutionen för strategisk kommunikation

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Institutionen för strategisk kommunikation bedriver Sveriges största utbildnings- och forskningsverksamhet inom forskningsfältet strategisk kommunikation. Institutionen är dessutom en av de största enheterna inom området i Europa. Verksamheten är lokaliserad till Campus Helsingborg, som präglas av Lunds universitets genuinitet placerad i en ung och dynamisk miljö med tvärvetenskapligt tänkande. Kännetecknande för verksamheterna vid Campus Helsingborg är också en stark samverkan med näringsliv och offentlig verksamhet inom såväl utbildning som forskning.

Vi söker nu minst 1 projektassistent till ett projekt inom informationspåverkan.

Arbetsuppgifter
Projektassistentens uppgift är huvudsakligen att bistå ett forskningsprojekt om informationspåverkan. Dina arbetsuppgifter är till exempel genomförande och transkriberingar av intervjuer, bearbetning och analys av rapporter, genomförande av litteraturöversikter samt administrativa uppgifter relaterade till forskningsprojektet. Tjänsten innebär en utmärkt möjlighet för den som är intresserad av forskning och eventuellt tänker sig en fortsatt karriär inom forskning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har bakgrund i ämnen relaterad till informationspåverkan, med masterexamen och 1-3-års arbetslivserfarenhet. Du ska vara nyfiken och prestigelös. Utbildning eller erfarenheter av strategisk kommunikation i internationella sammanhang är ett krav. Både teoretisk kunskap samt praktisk erfarenhet av informationspåverkan, t.ex. i public relations, psychological and information operations, public diplomacy eller motsvarande krävs.

Arbetet som projektassistent kräver en förmåga att utföra ett självständigt, noggrant och systematiskt arbete. Du måste dessutom ha en god förmåga att analysera och sammanställa större mängder empiriskt material. Du bör därtill vara en god skribent som med lätthet kan författa olika slags texter, från forskningsrapporter och litteraturöversikter till texter på vår hemsida.

Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift är ett krav. Vi ser dessutom god samarbetsförmåga och förmåga att prioritera och planera sitt arbete som viktigt för denna tjänst.

Villkor
Visstidsanställning med start snarast efter överenskommelse till och med 2019-01-31. Omfattningen enligt överenskommelse, men mellan 20%-100%.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag 3-6 Monate
Anställningen avslutas 2019-01-31
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/2678
Kontakt
  • James Pamment, Prefekt, 046-222000
  • Hannah Stén, Personalsamordnare, +46462228769
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-08-16
Sista ansökningsdag 2018-08-29

Zurück zu Stellenangeboten