Lunds universitet, Lunds Tekniska Högskola, Institutionen för kemiteknik

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Arbetsuppgifter

Tjänsten består i att tekniskt anpassa och utveckla laborativ utrustning för proteinrening för nya krav på ökad funktionalitet såsom automation och integrering av flera operationer. Tjänsten innehåller även laborativa arbetsmoment, såsom proteinrening med kromatografiutrustningar, tex ÄKTA-system. Arbetet har programmeringstekniska inslag, både i form av tekniska beräkningar i tex MATLAB och i form av styrsekvenser av utrustning tex i Python. Det har också hårdvarutekniska inslag såsom integrering med externa sensorer för förbättrad styrning.

Kvalifikationskrav

  • Kompetens motsvarande civilingenjör med processteknisk inriktning.
  • Erfarenhet av integrera hårdvara och mjukvara i laborativa applikationer.
  • Teknisk programmering i Python och MATLAB.

Övriga meriter:

  • Utbildning i CFD-simulering med COMSOL eller motsvarande.
  • Erfarenhet från implemtering av enkla enkortsdatorer, såsom Rarpberry Pi och Arduino, som styrdator i laborativ miljö
  • Erfarenhet från kromatografi och ÄKTA/UNICORN-system.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det tekniska arbetet inom institutionen.

Instruktioner för ansökan

Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse 3-6 måneder
Anställningens omfattning Deltid
Anställningen avslutas 2018-01-31
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2017/3107
Kontakt
  • Bernt Nilsson, 046 – 222 80 88
Publicerat 2017-10-09
Sista ansökningsdag 2017-10-17

Tilbage til Ledige stillinger