Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Kravprofil
Kandidaten skall ha doktorsexamen i experimentell endokrinologi eller liknande. Dokumenterade forskningsmeriter inom ö-cellsbiologi och gastro-intestinal endokrinologi är starkt meriterande. Kandidaten skall ha praktisk erfarenhet av självständigt arbete med metabola försök i smådjursmodeller, samt stor erfarenhet av cellodling, genetisk manipulering, funktionell testning av främst INS-1, EndoCbh1, GLUTag och aTC6.1 celler. Dokumenterad vetenskaplig skicklighet är starkt meriterande. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett grundkrav. Eftersom att stora delar av arbetsuppgifterna kommer att utföras i lagarbete med övriga gruppmedlemmar och ett stort nätverk av samarbetspartners inom och utanför LUDC/Exodiab måste kandidaten ha god samarbetsförmåga.

Arbetsuppgifter

Tjänsten består i att med stor självständighet koordinera och administrera Neuroendokrin cellbiologis projekt kring CARTs betydelse för reglering av glukoshomeostas. Detta omfattar djurhantering och tester av metabol funktion i djur, hantering av human prover och cellförsök enl ovan. Dessutom ingår
omfattande analysarbete med fr a hormonanalyser, PCR-baserade analyser, RNA-sekvensering och histologiska analyser. Fynd från dessa studier kommer att valideras i cellförsök eller i djurmodeller för diabetes. Slutligen består en viktig del av tjänsten i sammanställning av vetenskapliga rapporter, inklusive statistisk bearbetning av rådata, figur- och grafproduktion och bearbetning av text.


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse 3-6 måneder
Anställningen avslutas 2018-11-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1401
Kontakt
  • Nils Wierup, +4640391414
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-02
Sista ansökningsdag 2018-05-16

Tilbage til Ledige stillinger