Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Ekonomisk-historiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Ekonomisk-historiska institutionen är forskningsintensiv och sysselsätter ca 100 personer: forskare, lärare, teknisk/administrativ personal och doktorander. Institutionen har en omfattande forskarutbildning och samordnar tre internationella masterprogram. Institutionen har ett väl etablerat renommé för sin breda forskning med tonvikt på långsiktiga processer, och med ekonomisk teori och kvantitativa metoder som viktiga forskningsverktyg. Starka forskningsområden är ekonomisk tillväxt och strukturförändring, innovation, energi och hållbarhet, utvecklingsekonomi, ekonomisk demografi, finanshistoria samt utbildning och arbetsmarknad. Mer information finns på institutionens hemsida www.ekh.lu.se.

Två projektassistenter vid ekonomisk-historiska institutionen, 1-2 månader

Arbetsuppgifter

Ekonomisk-historiska institutionen vid Lunds universitet söker 2 projektassistenter som ska arbeta med digitalisering och systematisering av Fabriksberättelserna 1800–1914.

Projektassistenterna ska arbeta tillsammans med forskare med det gemensamma målet att utveckla en högkvalitativ databas över Sveriges industrialisering. Projektassistenterna kommer att arbeta parallellt med att årsvis föra in uppgifter i Excel-ark, med likartade och ganska repetitiva arbetsmoment. Fabriksberättelserna utgörs av handskrivna originalhandlingar men efter 1863 är de förda i enhetliga formulär, år för år, stad för stad, fabrik för fabrik. De uppgifter som förs in är fabrikernas namn, ägare, typ av produktion, kraftkällor, arbetskraft och produktionsvärden.

Urvalskriterier

  • Erfarenheter: Du måste ha erfarenhet av att arbeta i äldre arkiv, erfarenhet av att läsa handskrift från 1800-talet, erfarenhet av att arbeta med databaser, erfarenhet av att arbeta i Excel.
  • Kunskaper: Flytande svenska i tal och skrift är ett krav.
  • Utbildning: Du måste ha lägst gymnasieutbildning.
  • Kompetenser: Du måste ha förmågan att förstå och arbeta med äldre arkivmaterial, analytisk förmåga, noggrannhet och ordningssinne, förmåga att snabbt men grundligt excerpera stora mängder data på ett enhetligt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga och förmåga att lösa problem.

Villkor

Visstidsanställning 1-2 månader. Utgångspunkten är heltid, men lägre tjänstgöringsgrad kan möjligen diskuteras för den som så önskar. Startdatum i september 2018 enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt ett kort personligt brev (max en halv sida) med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mindre end 3 måneder
Anställningen avslutas 2018-10-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/2600
Kontakt
  • Mats Olsson, professor, +46462223118, mats.olsson@ekh.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-07-31
Sista ansökningsdag 2018-08-17

Tilbage til Ledige stillinger