Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Medicinska fakultetens kansli

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Medicinska fakultetens kansli är en spännande och allsidig arbetsplats. Kansliet står för en samlad expertis i frågor som rör utbildning, ekonomi, internationalisering, kommunikation, ledningsstöd och HR-frågor. Kansliet strävar efter att vara en professionell och attraktiv arbetsplats, med en god arbetsmiljö i fokus.

Kravprofil
Medicinska fakulteten behöver anställa en kursadministrativ chef till fakultetskansliets utbildningsavdelning. Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande samt erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom högskolesektorn.

Arbetsuppgifter

Som kursadministrativ chef leder och koordinerar du arbetet för fakultetens kurs- och studieadministration som genom en omorganisation nu kommer att införlivas i fakultetskansliets utbildningsavdelning. Inledningsvis kommer det att beröra läkarutbildningens studieadministration men planen är att på sikt ska även andra utbildningars kursadministration ingå i uppdraget vilket innebär att det successivt kan tillkomma nya ansvarsområden och arbetsuppgifter. Som kursadministrativ chef har du ett personal- och arbetsmiljöansvar för en personalgrupp som för närvarande består av ca 17 personer. Du kommer ha ett övergripande ansvar för läkarprogrammets administrativa rutiner, implementering av ett programgemensamt arbetssätt samt arbetsfördelning av det kursadministrativa arbetet vilket innebär ett nära samarbete med läkarprogrammets programledning. Tjänsten kommer också att innebära planering och implementering av den nya organisationen. Personalgruppen är geografiskt spridd på olika orter vilket innebär krav på mobilitet mellan dessa (Lund, Malmö, Helsingborg). Du kommer att vara placerad i Lund.

Kvalifikationer

Det är krav på att du har:

 • Högskoleutbildning eller motsvarande
 • Erfarenhet från kvalificerat administrativt arbete inom högskolesektorn
 • Erfarenhet av projektledning och/eller ledningsuppdrag
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi lägger också stor vikt vid personliga egenskaper och det är viktigt att du är ansvarstagande, strukturerad, har god samarbetsförmåga samt har en beredskap för att kunna hantera en bredd av olika arbetsuppgifter. Andra viktiga egenskaper är initiativförmåga samt en ambition och förmåga att leda, utveckla och förbättra verksamhet.

Meriterande för anställningen är:

 • Intresse och erfarenhet av digitalisering av administrativa uppgifter   
 • Erfarenhet av studieadministrativa verktyg såsom TimeEdit, LADOK, lärplattformar
 • Erfarenhet av ett ledarskap som inkluderar personal- och arbetsmiljöansvar
 • Erfarenhet av ledningsuppgifter på program- och/eller utbildningsövergripande nivå 

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/89
Kontakt
 • Anna Arstam, +46462220452
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-01-15
Sista ansökningsdag 2019-02-06

Tilbage til Ledige stillinger