Lunds Tekniska Högskola, Elektro- och informationsteknik

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Institutionen för elektro- och informationsteknik vid Lunds tekniska högskola (LTH), Lunds universitet, är en av de större institutionerna på fakulteten med ca 120 medarbetare. Vi finns på LTH:s campus i norra Lund, och bedriver forskning och undervisning inom främst elektro- och datateknik.

Som ekonom ingår du i institutionens administrativa grupp, som ansvarar för det administrativa stödet till grundutbildning och forskning på institutionen, samt husgemensamma frågor för institutionerna i E-huset. Tillsammans med den tekniska personalen är ni cirka 10 personer.

Arbetsuppgifter
Vi söker en ekonom som tar ett helhetsansvar för institutionens ekonomiska struktur och rutiner, och deltar i verksamhetsplaneringen. I detta ingår ekonomisk planering och budgetering av institutionen som helhet såväl som enskilda mindre och större forskningsprojekt, samt grundutbildningen. Du sköter löpande bokföring och gör ekonomisk uppföljning av helhet och delar, bland annat genom färdigställande och analys av bokslut. Du ger projektstöd till forskarna i alla faser: ansökning, rapportering, uppföljning, samt håller dig informerad om olika bidragsgivares (och andra för yrkesrollen relevanta) regelverk. Du analyserar verksamheten och dess förutsättningar och ger prognoser för både kort och lång sikt. I anställningen ingår också att ansvara för anläggningsregister och inventering, samt fakturering och kontraktshantering.

Några av de större system som universitetet använder är ett ekonomisystem Raindance, ett elektroniskt inköps- och fakturahanteringssystem Lupin (Proceedo), samt EOS för prognos och budget. Vi använder också ett flertal interna system för budgetering, planering och uppföljning på institutionsnivå. Vi har många internationella medarbetare och kontakter, så engelska används dagligen.

Kvalifikationer

Krav:

 • Ekonomisk utbildning på högskolenivå, gärna civilekonom.
 • God ekonomisk kompetens gällande ekonomisk planering, redovisning och uppföljning/analys.
 • Vana vid stora redovisningssystem och vana att ta till sig nya tekniska system.
 • Goda kunskaper i Excel på avancerad nivå och Word.
 • God kommunikativ förmåga när du förklarar ekonomi för icke-ekonomer.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande:

 • Bred erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete.
 • Kunskap om statliga regelverk inom det ekonomiska området.
 • Kunskap om hantering av elektroniska fakturor och inköp.
 • Erfarenhet från ekonomihantering inom offentlig verksamhet eller stora organisationer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker en ekonom som är självgående, analytisk, pedagogisk, noggrann, ansvarstagande, strukturerad, serviceinriktad, kan samarbeta och ta initiativ, samt har förmåga att se helheter och sammanhang. Hänsyn kommer att tas till ovanstående egenskaper, samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Villkor
Provanställning kan komma att tillämpas.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1108
Kontakt
 • Daniel Sjöberg, prefekt, 046-222 75 11, daniel.sjoberg@eit.lth.se
Publicerat 2018-04-12
Sista ansökningsdag 2018-05-07

Return to job vacancies