Lunds universitet, Medicinska fakulteten, MedCUL

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Kravprofil
Uppfylla de krav som ställs på universitetsadjunkt i HF.

Arbetsuppgifter
Som adjunkt vid MedCUL arbetar man i huvudsak i ett team av lärare och amanuenser. Arbetet består huvudsakligen i att ta en aktiv roll inom doktorandkurser samt vid utvecklande och förberedande av dessa. Du behöver också ha intresse för och vilja att arbeta inom medicin-pedagogiska utbildningar såsom PBL och de grundläggnade kurserna inom högskolepedagogik 1-10 veckor. Det kan också ingå arbetsppgifter i kontakter med olika arbetsgrupper, nämnden och andra organisationer. Arbetet kan också komma att omfatta medverkan i utveckling av systematik och organisation kring bedömning och kvalitetsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utvecklings- och kvalitetsarbete.

Vikariatet  avses omfatta genomförande och planering av kurser, workshops och andra uppdrag inom MedCUL.

Kvalifikationer
Du måste vara disputerad inom något ämne som är relevant för medicinska fakulteten, samt ha grundläggande högskolepedagogisk utbildning. Det är meriterande att ha erfarenhet av att jobba med doktorandutbildning och högskolepedagogisk utbildning. Det är också meriterande att självständigt ha planerat och genomfört projekt på forskarnivå samt undervisat inom utbildningar vid Medicinska fakulteten.

Vi söker en person som har stort intresse för och fördjupad kunskap om lärande och kommunikation muntligt, skriftligt och i olika digitala former. Du behöver ha erfarenhet av att samla in och analysera olika typer av data, samt god förmåga att organisera ditt arbete och ha erfarenhet av att självständigt och i samarbete med andra planera och genomföra olika utbildningsinsatser och kvalitetsarbete. Du bör ha lätt för att kommunicera både i tal och skrift. Du kommer att arbeta i ett team och samarbetsförmåga och flexibilitet är därför mycket viktigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1219
Kontakt
  • Christina Gummesson, +46462223784
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-04-25
Sista ansökningsdag 2018-05-12

Return to job vacancies