Lunds universitet, Humaniora och teologi, Historiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Historiska institutionen är en stor institution med två ämnen. Här finns över 50 fasta lärare och forskare. Institutionen har också en stor forskarutbildning med doktorander i historia och mänskliga rättigheter, bland annat genom en forskarskola i historia.

Mänskliga rättigheter är en flervetenskaplig forskningsmiljö som fokuserar på historieskrivningen om mänskliga rättigheter i tidigmodern och modern tid, och om rättigheter i politisk filosofi, religionsfrågor, militär och humanitär intervention, nationalism och kvinnorörelser runt om i världen.

Forskningen i historia har idag en kulturhistorisk inriktning. Tidsmässigt sträcker sig forskningen från tidig medeltid till nutid med en viss tyngdpunkt på tidigmodern tid och på nittonhundratalet. En del av forskningen riktas mot historiebruk och kunskapshistoria. Institutionen är ledande inom historiekulturforskning och historiedidaktik.

Institutionen utgör en av åtta institutioner vid Humanistiska och teologiska fakulteterna.

Utbildningskoordinator 30%

Tillsvidareanställning from 180505 eller snarast möjligt

Historiska institutionen består av ämnena historia och mänskliga rättigheter. Ämnet historia präglas av betydande tematisk bredd och mångfald. Vi har en välutbyggd forskarutbildning och hyser den nationella forskarskolan i historia, liksom ett masterprogram i Historiska studier. Inom ämnet finns dessutom ett omfattande utbud av kurser på grundnivå. Från och med hösten 2017 erbjuder institutionen även ett kandidatprogram i historia.

Historiska institutionen utlyser nu en tillsvidareanställning som utbildningskoordinator på 30 procent med placering vid den Nationella forskarskolan i historiska studier och med tillträde den 5 maj 2018. Provanställning kan förekomma.

Arbetsuppgifterna:

Består bland annat i att utvärdera kurser och internat, att ansvara för LUVIT, workshops, sociala medier, att arbete med vissa register och med frågor som rör historikerns arbetsmarknad efter disputation samt att ansvara för den internationella publicering som doktorander gör inom Forskarskolan.

Koordinatorn förväntas delta i forskarskolans aktiviteter som internat, temadagar och konferenser.

Kvalifikationer

Den sökande skall ha lägst filosofie kandidatexamen, administrativ erfarenhet av forskarutbildning inom historiska studier, och mycket god samarbetsförmåga.

Vidare krävs mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenheter av LUVIT, forskningsrelaterat nätverksbyggande samt internationellt samarbete är meriterande.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1277
Kontakt
  • Henrik Rosengren, Prefekt, http://www.ht.lu.se/kontakt/anstallda/
  • Hanne Sanders, verksamh ansvarig nat.forskarskolan, http://www.ht.lu.se/kontakt/anstallda/
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2018-04-18
Sista ansökningsdag 2018-05-02

Return to job vacancies