Lunds universitet, Konstnärliga fakulteten i Malmö, Musikhögskolan i Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Konstnärliga fakulteten i Malmö utgör en av åtta fakulteter inom Lunds universitet och består av Konsthögskolan, Musikhögskolan och Teaterhögskolan samt våra centrumbildningar Inter Arts Center och Körcentrum Syd. Konstnärliga fakultetens verksamhet visar sig i olika publika aktiviteter såsom utställningar, konserter och föreställningar. De internationella relationerna är många och präglar vår verksamhet vilket skapar en spännande och kreativ miljö. Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, samt ett antal kurser av olika omfattning. Här bedrivs också forskarutbildning och forskning på det konstnärliga området.

Musikhögskolan i Malmö tillhör den konstnärliga fakulteten. Vid Musikhögskolan utbildas musiker, kyrkomusiker och musiklärare. Dessutom ges forskarutbildning i musikpedagogik och konstnärlig forskning i musik, samt fristående kurser. Musikhögskolan samverkar med det omgivande musik- och kultursamhället. Musikhögskolan är en relativt stor arbetsplats med ca 200 anställda och 800 studerande.

Arbetsuppgifter
Undervisning i piano med inriktning främst mot jazz vid musiklärarutbildningen. Undervisning på huvudinstrument, bi-instrument, huvudackordinstrument och valbara kurser, såväl för studerande med inriktning mot grundskola som gymnasieskola. Arbete i arbetslag ingår i anställningen. Undervisning i jazzensemble vid både musiklärar – och musikerutbildningen. Administrativa uppgifter som tex kursledaransvar för jazzutbildningen kan ingå i tjänsten.

Behörighet
För att komma i fråga för anställningen krävs avlagd Lärarexamen i Musik. Den sökande skall ha breda och djupa ämneskunskaper såväl konstnärligt som pedagogiskt inom sökt ämnesområde. Omfattande dokumenterad erfarenhet av undervisning inom anställningens ämnesområden på olika nivåer. Slutligen krävs högskolepedagogisk utbildning om minst fem veckor eller motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund
Stor vikt fästs vid den sökandes erfarenhet av egen undervisning och konstnärlig verksamhet samt visad pedagogisk skicklighet. Erfarenhet av undervisning på högskolenivå och högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande kompetens, ses som särskilt meriterande. Den sökande skall ha dokumenterad pedagogisk skicklighet, förmåga att sprida engagemang och intresse för ämnet, samt förmåga att engagera och inspirera studenter till eget lärande.

Ansökningsförfarande
Lunds universitet har antagit anvisningar för vad ansökan ska innehålla. Använd mallen i den akademiska meritportföljen som kan hämtas på Konstnärliga fakultetens hemsida:

http://www.performingarts.lu.se/anstalld/ nedladdningsbara-dokument/lararanstallning-och-befordran


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60 %
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1337
Kontakt
  • Lars Andersson, utbildningschef, 040-325493, lars.andersson[at]mhm.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/S:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62, st@st.lu.se
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds , 046-222 93 64, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66, sekocivil@seko.lu.se
Publicerat 2018-05-17
Sista ansökningsdag 2018-06-06

Return to job vacancies