Lokalservice

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

LU Service är en sektion inom universitetets gemensamma förvaltning och erbjuder såväl tjänster som produkter till universitetets verksamheter. LU Service består av sex avdelningar som arbetar med bl.a. lokalvård, vaktmästeri, reception, tryckeri, post, parkering, universitetsbutik, konferens och bostäder. LU Service har 245 medarbetare.

LU Service söker avdelningschef till avdelning Lokalservice

Lokalservice har ca 180 lokalvårdare som städar på Lunds universitet. De är huvudsakligen placerade i Lund men personal finns även i Malmö och i Helsingborg. Utöver lokalvårdare består avdelningen av samordnare, golvvårdare och gruppchefer.

Vi söker dig som är prestigelös, älskar att samarbeta och som inte rädd för att göra nya saker och tänka nya tankar. Du kommer att arbeta i en organisation som är i ständig utveckling och vi sätter stor vikt vid att du är en god kommunikatör som kan förklara, förankra och motivera förändringar för dina medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som chef ska du leda avdelningens arbete i såväl de dagliga göromålen som i framtida och pågående förändringar och projekt. Vi vill att du skall ha dokumenterat god erfarenhet av chefsrollen med resultat-, budget -, personal- och arbetsmiljöansvar samt att du har en utbildning som arbetsgivaren anser relevant för tjänsten. Lokalservice är i ständig förändring och vi vill därför att du har erfarenhet av verksamhetsutveckling. Det krävs att du är en förändringsbenägen person med ett prestigelöst arbetssätt som inte räds att fråga, att både ta och ge kritik och som ser kommunikationen med dina medarbetare som ditt viktigaste arbetsverktyg. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra chefer och av att leda projekt.

Du ingår, tillsammans med övriga avdelningschefer, i LU Service ledningsgrupp och kommer att vara en viktig pusselbit i vårt sektionsövergripande arbete. För att kunna utföra dina arbetsuppgifter krävs att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Det krävs också att du har god datorvana och att du behärskar Microsoft Office. Det är meriterande om du har vana vid att arbeta i personaladministrativa system och om du har erfarenhet av arbete med Pythagoras lokalvårdshanteringssystem.

Dina kvalifikationer

För att vara aktuell som avdelningschef ska du vara trygg i ditt ledarskap och din roll som chef. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Som person är du öppen, lyhörd, bra på att skapa relationer och bra på att samarbeta. Du har god förmåga att motivera och utveckla medarbetare samt att skapa ett positivt arbetsklimat.

Utöver detta krävs att du

• har dokumenterat god erfarenhet av chefsrollen med resultat-, budget-, personal-, och arbetsmiljöansvar

• har en utbildning som arbetsgivaren anser relevant för tjänsten

• har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

• har erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsarbete

• har god datorvana och behärskar Microsoft Office.

För anställningen ses det även som meriterande om du

• har vana vid att arbeta i personaladministrativa system och om du har erfarenhet av arbete Pythagoras lokalvårdshanteringssystem

• har erfarenhet av arbete inom universitet- eller högskolesektorn

• har erfarenhet av att leda projekt

• har erfarenhet av att leda andra chefer.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/3236
Kontakt
  • Ulrika Verngren, +46462228431
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-10-12
Sista ansökningsdag 2018-11-04

Return to job vacancies