Lunds universitet, Statsvetenskapliga institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Statsvetenskapliga institutionen kombinerar gamla anor med modern forskning och utbildning. Institutionen har under senare år varit mycket framgångsrik i konkurrensen om externa forskningsmedel. Centrala forskningsområden är bl.a. demokratisering, diplomati, fred och konflikt, miljöpolitik samt välfärd. Statsvetenskapliga institutionens starka forskningsprofil avspeglas i undervisningen. Utbildningsmiljön är sedan länge starkt internationaliserad.

Arbetsuppgifter
Statsvetenskapliga institutionen utlyser en anställning som projektassistent. Anställningen är relaterad till flera olika projekt som handlar om övergången till ett samhälle (2050) som i princip inte genererar några nettoutsläpp av växthusgaser. Projektassistenten förväntas bidra till forskning om politik och styrning i relation till nyckelsektorer såsom plast, stål och kött/mejeri (med huvudsakligt fokus på plast och kött/mejeri). Arbetet handlar om att samla in empirisk information om sektorerna, t.ex. i termer av värdekedjor, investeringmönster och viktiga aktörers (företag, offentliga organisationer) visioner om en koldioxsnål framtid. Arbetet handlar även om att tillsammans med andra forskare organisera seminarier och workshops.

Kvalifikationer
Jobbet som projektassistent kräver en förmåga att utföra självständigt, noggrant och systematiskt arbete, ett nyfiket sinnelag och en vilja att arbeta med både kvalitativ och kvantitativ data. Erfarenhet av arbete som projektassistent inom hållbarhet och styrning är meriterande, samt erfarenhet av att organisera seminarier och workshops. Kunskap om biobaserad plast samt växtbaserade mejeriföretag är meriterande. Gedigna kunskaper i engelska och svenska är ett krav, övriga språkkunskaper är meriterande. Studier på grundnivå i statsvetenskap (eller motsvarande träning inom en annan disciplin) är ett krav. Projektassistenten förväntas ha Statsvetenskapliga institutionen som huvudsaklig arbetsplats.

Visstidsanställning under 11 månader med start 2019-01-01

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/3388
Kontakt
  • Hannah Stén, Personalsamordnare, +46462228769
  • Johannes Stripple, Docent och projektledare , +46462220488
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
Publicerat 2018-10-23
Sista ansökningsdag 2018-11-12

Return to job vacancies