Lunds Tekniska Högskola, Institutionen för biomedicinsk teknik

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Projektassistent vid Institutionen för Biomedicinsk teknik

Särskild ämnesbeskrivning
Forskningsgruppen inom biomekanik fokuserar på att förstå sambanden mellan rörelseapparatens mekanik och biologi, dess degenerativa sjukdomar och läkning av kroppens vävnader. Experimentella karakteriseringsmetoder kombineras med avbildning och mekanisk modellering. Forskningen appliceras på kliniska problem inom ortopedin för att utveckla förbättrade metoder för att förstå läkning av rörelseapparatens vävnader.

Arbetsuppgifter
Projektet som projektassistenten ska arbeta i ligger inom området att förbättra diagnostik för bensköra patienter med hög frakturrisk och handlar det om att arbeta med medicinska bilder från höften (CT och DXA liknande bilder) från människor med och utan benskörhet.  Arbetet relaterar till hypotesen att beräkningsmodeller som är 3D och patientspecifika kan prediktera benstyrka och frakturrisk bättre än dagens 2D DXA bild-baserade diagnostik. Under forskningsarbetet har en 2D-till-3D rekonstruktions möjlighet med hjälp av statistiska formmodeller utvecklats. Dessa utvecklade program behöver skrivas om i en form som är mer anpassad för diagnostisk verksamhet på sjukhuset. Målet är en automatiserad ansats till både estimering av form och internstruktur i skelettet samt omvandling av denna geometri till en modell som kan simuleras med finita element för att beräkna benstyrka.

  • Medverka i forskningen enligt beskrivningen ovan
  • Tillsammans med forskare vid institutionen bidra till att ta fram programvara som är anpassad för diagnostisk verksamhet på sjukhuset

Specifika arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Att medverka i utvecklingen av ny programvara, att utvärdera och jämföra med tidigare forskningskod samt rapportskrivande

I projektet medverkar professor Hanna Isaksson och Dr Lorenzo Grassi.

Krav

  • Civilingenjör i fysik, matte, biomedicinsk teknik eller motsvarande
  • Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
  • Mycket goda kunskaper i bildanalys
  • Erfarenhet av medicinska bilder samt statistiska formmodeller.
  • Erfarenhet av ben och anatomi
  • Mycket goda kunskaper i programmering med hjälp av t ex Matlab eller annan programvara.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till ex. god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms kunna bidra till experimentellt och analys arbete av medicinska bilder från större datainsamlingar.

Villkor
Tidsbegränsad anställning, 6 månader. Omfattning 100%. Tillträde snarast.

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Temporary position 3-6 months
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/3423
Kontakt
  • Hanna Isaksson,professor, +46462221749
Publicerat 2018-10-30
Sista ansökningsdag 2018-11-13

Return to job vacancies