Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Kvalifikationer

Ett krav för anställningen är doktorsexamen i medicinsk vetenskap. Meriterande för anställningen är god erfarenhet av experimentella studier kring det enteriska nervsystemet fr a cellodling samt histokemiskt och djurexperimentellt arbete. Samt visad förmåga att handleda projektstudenter och att driva vetenskapliga projekt. Även administrativ erfarenhet samt erfarenhet av undervisning som föreläsare och tutor på grundnivå biomedicin- och läkarprogrammet är meriterande.

Arbetsuppgifter

Innehavaren ska driva självständig forskning samt handha och utveckla in vivo och in vitro modeller inom forskargruppen Neurogastroenterologi. Avancerat arbete med fluorescens- och ljusfältsmikroskopi samt bildscanning och morfometri ingår. 
Innehavaren ska koordinera och driva experimentella studier kring det enteriska nervsystemet, kemosensoriska celler och olfaktoriska receptorer samt handleda projektstudenter.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/673
Kontakt
  • Eva Ekblad, +46462220688
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-03-02
Sista ansökningsdag 2018-03-16

Takaisin avoimiin työpaikkoihin