Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Avdelningen för hematologi och transfusionsmedicin söker en forskningsingenjör som kommer att arbete som ansvarig för laboratoriet lett av professor John W Semple.

Arbetsuppgifter Huvuduppgiften är att vara ansvarig för den dagliga driften av laboratoriet. Det innebär att man kommer sköta beställningar, förbereda för laborationer och föra loggbok över de laborationer som görs i labbet. Underhålla utrustningen som finns i labbet. 

Utöver det kommer man arbeta med djurförsök där man främst fokuserar på TRALI och ITP försök. Detta inkluderar flödes cytometri, cell odling och insamling. Man kommer även utföra in vitro försök.

Kvalifikationer Du som söker behöver ha en doktorsexamen inom det medicinska området och minst 2 års postdoktoral erfarenhet. Du behöver också ha erfarenhet av att hantera försöksdjur (gärna med dokumenterad erfarenhet), flödes cytometri, cell odling, immunokemi, ELISA och trombocytpreparat.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av LU:s ordersystem och en viss kännedom om fakturahanteringen vid LU.

Utöver detta behöver du ha goda kunskap i svenska och kunna kommunicera väl både i skrift och tal på engelska och vi ser därför med fördel att din ansökan är skriven på engelska.

Utöver detta söker vi en person som är noggrann, motiverad och självständig men som samtidigt kan arbeta med en grupp. Där vi gärna ser att du tar på dig rollen som ansvarig i gruppen när behovet finns. 

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/2333
Kontakt
  • John Semple, john_w.semple@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-07-05
Sista ansökningsdag 2018-07-18

Takaisin avoimiin työpaikkoihin