Lunds universitet, Medicinska fakulteten, CRC

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Clinical Research Centre är ett modernt biomedicinskt forskningscentrum som är beläget på Skånes universitetssjukhus i Malmö och är en del av Medicinska fakulteten vid Lunds universitet. CRC och Wallenberglaboratoriet har ca 600 hyresgäster (500 på CRC och 100 på Wallenberglaboratoriet), 550 studenter och ca 3000 besökare per vecka.

Enheten för Biomedicinsk Service (BMSD) ingår i Biomedicinskt Centrum (BMC) vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet. Enhetens övergripande uppgifter är att erbjuda fakultetens forskare en god service avseende in vivo-verksamhet och att upprätthålla en god djurvälfärd.

BMSD har flera olika enheter. Vi söker nu en kandidat till en tillsvidareanställning heltid som driftledare (DL) vid CRC i Malmö med anställning från januari 2019. Utöver DL finns det 7 djur- och servicetekniker kopplade till enheten, som är uppdelad i en konventionell avdelning och en barriäravdelning. Här omhändertas möss och råttor. Hygienstatusen är mycket hög och verksamheten måste vara skyddande.

Kravprofil
Du har arbetat med djurverksamhet tidigare och är van att jobba som arbetsledare. Du har grundläggande djurteknikerutbildning eller likvärdig utbildning. Du har fyllt 18 år.

Arbetsuppgifter
Som driftledare är du ansvarig för den löpande driften på enheten och att genomföra förändrings- och utvecklingsmål inom enheten som sätts av ledningen i början av verksamhetsåret. Som driftledare har du ett visst personalansvar för dem som jobbar inom avdelningen, t ex att planera schema, hantera semesteransökningar och annan frånvaro, samt verka för en god stämning och arbetsmiljö inom avdelningen/enheten. Som driftledare är du ansvarig för att reglerna och rutinerna följs av personal och forskare, att administrationen sköts och att rengöring av burar, underhållning av maskinparken, kontakt med forskare och beställning av material sköts på ett tillfredsställande sätt. Vi förväntar oss också att du har ett bra samarbete med de övriga enheterna inom BMSD.

Driftledaren rapporterar till driftchefen vid BMSD och ingår i driftledargruppen.

Driftledaren arbetar 40-timmarsvecka och ingår därför inte i helgschemat för BMSD. Vid akuta fall kan driftledaren behöva gå in och täcka upp under helger för t ex sjukdom. Max. 20 % av anställningen ska utgöras av rutinmässig skötsel av burar.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är att:

- du har arbetat med liknande djurverksamhet tidigare och är van att hantera en avdelning

- du är utbildad i djurhantering enligt lagkraven

- du ska vara minst 18 år

- du förstår och kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska

Meriterande är att du:

- har grundläggande djurteknikerutbildning, eller likvärdig utbildning

- har erfarenhet av att arbeta som arbetsledare eller liknande tidigare

 Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som att du: är målinriktad med driv och engagemang; är van att ta ansvar; kan få dina medarbetare att känna sig delaktiga; kan få dina medarbetare att utvecklas och dra åt samma håll; är handlingskraftig och tydlig men ändå prestigelös; ser möjligheter och hittar lösningar. Självklart tycker du om att arbeta med människor och djur.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/3200
Kontakt
  • Caroline Bäck, +46462224133
  • Emma Nilsson, +46 46 2220714
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-10-02
Sista ansökningsdag 2018-10-17

Takaisin avoimiin työpaikkoihin