Lunds universitet, Naturvetenskapliga fakulteten, fysiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid nio institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 350 anställda. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större centrumbildningar. Forskningen vid institutionen täcker ett brett spektrum av modern fysik.
www.fysik.lu.se

Arbetsuppgifter

Arbetet kommer att innebära att hantera inköp av datorer, installera nya datorer och diverse programvaror, ta hand om supportärenden, verka för hög IT-säkerhet, arbeta med system/nätverk/backup, delta i möten som rör IT-frågor vid Lunds universitet samt att hålla sig uppdaterad på utvecklingen inom IT-området. Dokumentation och utbildning för användare är en självklar del av arbetet. Andra IT-relaterade arbetsuppgifter kan förekomma.

Arbetet sker i första hand under kontorstid, men kan även förekomma under kvällar och helger. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom IT-område och arbetat inom området i några år. Vi ser att du har en bred grundläggande teknisk kunskap och erfarenhet av att lösa inkommande ärenden på ett självständigt sätt. Då vi verkar i en internationell miljö måste du kunna uttrycka dig obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift.  

Du bör ha goda kunskaper och erfarenhet av flera av de följande områdena:

 • Datorhårdvara
 • Windows 10/7
 • Linux-varianter
 • OS X
 • Webservrar/NFS/filservrar/NIS/backup
 • Programmering och script tex. Bash, Python, PHP, C
 • Nätverk och säkerhet

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, och därför ser vi att du som person är noggrann, strukturerad och ordningsam samt trivs både med att arbeta självständigt och i team. Det krävs att du har god förmåga att strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter samtidigt som du brinner för service och är lyhörd för verksamhetens behov. Du drivs av att effektivt och målinriktat hantera dagliga rutiner och du måste kunna hantera stressiga perioder.  Du tycker om att möta människor i din vardag.

Kunskap om forskningsverksamhet är meriterande. 

Villkor

Tillsvidareanställning, 100 %, med tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/4332
Kontakt
 • Joachim Schnadt, prefekt, +46462223925
 • Hampus Nilsson, forskningsingenjör, +46462221577
 • Magdalena Brossing, personalsamordnare, +46 46 222 95 62
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-01-11
Sista ansökningsdag 2019-02-10

Takaisin avoimiin työpaikkoihin