Lunds universitet, Konstnärliga fakulteten i Malmö, Musikhögskolan i Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Konstnärliga fakulteten i Malmö utgör en av åtta fakulteter inom Lunds universitet och består av Konsthögskolan, Musikhögskolan och Teaterhögskolan samt våra centrumbildningar Inter Arts Center och Körcentrum Syd. Konstnärliga fakultetens verksamhet visar sig i olika publika aktiviteter såsom utställningar, konserter, föreställningar och seminarier. De internationella relationerna är många och präglar vår verksamhet vilket skapar en spännande och kreativ miljö. Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, en lärarutbildning i musik samt ett antal kurser av olika omfattning. Här bedrivs också forskarutbildning och forskning på det konstnärliga området.

Musikhögskolan i Malmö tillhör den konstnärliga fakulteten. Vid Musikhögskolan utbildas musiker, kyrkomusiker och musiklärare. Dessutom ges forskarutbildning i musikpedagogik och konstnärlig forskning i musik, samt fristående kurser. Musikhögskolan samverkar med det omgivande musik- och kultursamhället. Musikhögskolan är en relativt stor arbetsplats med ca 200 anställda och 800 studerande.

Vid Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna söker vi nu en universitetsadjunkt i ensembleledning, kammarmusik och violoncell med omfattning 30 % av heltid. Anställningen är tidsbegränsad till tre år, med möjlighet till förlängning.


Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att leda musikhögskolans symfoniorkesters repertoarspel och sektionsrepetitioner, att delta i planering av orkesterverksamheten och examination av symfoniorkestern, att i förekommande fall dirigera symfoniorkestern vid orkesterprojektveckor, att undervisa i ensembleledning, att undervisa i kammarmusik samt att undervisa i violoncell på grund och avancerad nivå.

Behörighet
• Avlagd examen på avancerad nivå eller motsvarande från musikhögskola.
• Dirigentutbildning från musikhögskola eller motsvarande.
• Musikerutbildning i violoncell från musikhögskola eller motsvarande.
• Omfattande erfarenhet av yrkesverksamhet som dirigent, orkester- och kammarmusiker på hög konstnärlig nivå.
• Pedagogisk skicklighet inom ämnesområdena, motsvarande fem veckors högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt inhämtade motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrunder
• Vi lägger stor vikt vid hög konstnärlig nivå inom områdena samt god pedagogisk förmåga. Du ska ha förmågan att sprida engagemang och intresse för ämnet samt kunna engagera och inspirera studenter till eget lärande.
• Breda och djupa ämneskunskaper inom områdena orkester, dirigering, kammarmusik och violoncell. 
• Erfarenhet av undervisning på musikhögskola inom aktuella områden.
• Goda kunskaper i engelska är meriterande.
• God samarbetsförmåga bedöms ha stor vikt.

Instruktioner för ansökan
Vid ansökan ska den akademiska meritportföljen användas, se länk nedan. Ladda upp dina handlingar som PDF-filer i rekryteringssystemet. Läs mer här:
https://www.performingarts.lu.se/anstalld/nedladdningsbara-dokument/lararanstallning-och-befordran

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Contrat de durée déterminée, plus long que 6 mois
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30 %
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/686
Kontakt
  • Anna Cronberg, utbildningschef, 040-325466, anna.cronberg@mhm.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-03-05
Sista ansökningsdag 2018-04-02

Retour aux postes vacants