Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Kravprofil

Den sökande ska ha en PhD i humanbiologi eller motsvarande och ha erfarenhet av forskning utomlands (utanför Sverige). Gedigen kunskap i ämnet autofagi, särskilt i relation till metabol sjukdom, krävs. Den sökande ska också ha praktisk erfarenhet av arbete med autofagi, till exempel LC3-interaktioner och analys av autofagi-flux med hjälp av konfokal mikroskopi. Erfarenhet av att presentera denna typ av arbete muntligt och skriftligt är också ett krav. Dessutom ska den sökanden vara tränad i följande metoder: Western blot Cellodling Transfektion Vidare ska den sökande ha förmågan att arbeta självständigt och dokumenterad erfarenhet av att söka anslag. 

Arbetsuppgifter


Medarbetaren kommer att utföra experiment i syfte att undersöka en möjlig roll för kinaset SIK2 i autofagi i fettceller. Detta kommer att göras med state-of-the art-metoder för analys av autofagi-flux, LC3-interaktion med mera. Adipocyter, främst humana, i vilka SIK isoformer har modulerats genetiskt eller farmakologiskt. Medarbetaren kommer också att utföra en global analys av vilka gener som regleras nedströms SIK-isoformer i humana fettceller. Det senare kommer att göras med hjälp av RNA-sekvensering av celler som behandlats med SIK-inhibitorer.

Den biträdande forskaren kommer också att söka medel för projektet samt eventuellt handleda en kandidat- eller master-student.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Contrat de durée déterminée, plus long que 6 mois
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/3040
Kontakt
  • Olga Göransson, +46462229552
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-09-13
Sista ansökningsdag 2018-09-26

Retour aux postes vacants