Lunds universitet, Juridiska fakulteten, Juridiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Juridiska fakulteten är en av Lunds universitets fyra ursprungliga fakulteter. Vid fakulteten verkar ca 2000 studenter på grundnivå och avancerad nivå och ett 160-tal anställda varav ett 40-tal är doktorander.

Mer information om fakulteten finns på vår hemsida www.jur.lu.se

Arbetsuppgifter

Avdelningen för utbildningsservice är en viktig del av den Juridiska fakultetens stödverksamhet. Som avdelningschef ska du leda och vidareutveckla avdelningen som i nuläget består av 9 medarbetare (två studievägledare, en internationell koordinator, en koordinator för våra mastersprogram och fem studieadministratörer). Arbetet innebär att du blir verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvarig för avdelningen och dess medarbetare. Avdelningens arbete är i huvudsak inriktat på utbildningen på grund- och avancerad nivå och handlar om att tillhandahålla ett effektivt och ändamålsenligt stöd till kärnverksamheten och om att bidra till en kvalitetsutveckling av utbildningen. Avdelningschefen måste också ha praktisk insikt i avdelningens dagliga verksamhet och fatta beslut i frågor som exempelvis gäller antagning, tillgodoräknanden, studiestöd, dispensärenden och andra frågor av förvaltningsrättslig karaktär.

Som avdelningschef kommer du att leda och fördela avdelningens arbete samt arbeta i nära dialog med ledning och verksamhetsföreträdare för kärnverksamheten. Som avdelningschef förväntas du att vara beredd att ta ansvar för och erbjuda stöd i frågor som gäller exempelvis arbetet med kursplaner, hanteringen av fördjupningskurser och det fortlöpande arbetet med utvärdering och kvalitetsuppföljning.

Kvalifikationer

Du måste ha en relevant högskoleexamen samt ett ledarskapsintresse. Vi förväntar oss även att du har en mycket god förmåga att samarbeta, är noggrann, strukturerad och ansvarstagande samt att du har integritet och en förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar som gynnar hela fakultetens verksamhet. Vi förväntar oss att du som avdelningschef är drivande i den bemärkelsen att du arbetar målinriktat och uppnår resultat. Du ska också kunna arbeta aktivt med att uppmuntra och motivera dina medarbetare för att uppnå målen i verksamheten samt utveckla och behålla en god teamkänsla. Du är kommunikativ och lyhörd och kan möta och bemöta studenters och lärares behov av avdelningens stöd.

Det är meriterande om du kan visa dokumenterad erfarenhet av ett ledarskap som inkluderar personal- och arbetsmiljöansvar. Eftersom en central del av arbetsuppgifterna innebär myndighetsutövning är det också meriterande om du har god kunskap om och erfarenhet av regelverket som styr utbildningsfrågor inom svenska universitet och högskolor. Erfarenhet och vana av att använda olika typer av datorsystem som verktyg i uppföljnings- och planeringsarbetet är också meriterande liksom goda muntliga och skriftliga kunskaper i såväl det svenska som engelska språket.


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/4135
Kontakt
  • Ulf Maunsbach, Prefekt, 046-222 11 20
  • Jenny Lindskog, Personalansvarig, 046-222 10 04
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
Publicerat 2018-12-04
Sista ansökningsdag 2019-01-28

Retour aux postes vacants