Lunds universitet, Naturvetenskapliga fakulteten, biologiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid nio institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Vid Biologiska institutionen bedrivs forskning och utbildning inom biologiområdet av hög internationell klass. Institutionen är forskningsintensiv och befinner sig i en expansiv fas med ett antal stora forskningsprojekt finansierade av externa internationella och nationella anslagsgivare.

Biologiska institutionen, som finns på Norra universitetsområdet, har ca 300 medarbetare och omsätter ca 300 mkr/år.

Institutionsadministrationen består av 15 personer som arbetar med administration inom ekonomi, personal, grund- och forskarutbildning samt information/kommunikation.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av två delar:

Ekonomiadministration (ca 60%): Tyngdpunkt på löpande bokföring, hantering av leverantörs- och kundfakturor samt medverkan vid boksluts- och budgetarbete. I arbetet ingår uppföljning av externa forskningsprojekt samt att bistå forskare med rekvisition av medel och redovisning till finansiärer. Du hanterar även reseräkningar och utlägg.

Forskarutbildningsadministration (ca 25%): Registrering av individuella studieplaner i diariet, registrering av kurser och rapportering av betyg i studiedokumentationssystemet Ladok, administration av disputationer, mötesanteckningar. Rollen som forskarutbildningsadministratör innebär ett nära samarbete med studierektor för forskarutbildningen.

I arbetsuppgifterna ingår även allmän administration och service kopplad till forskning och forskarutbildning.

Arbetet innebär dagliga kontakter med ett stort antal forskare/lärare och doktorander och nära samverkan med administratörer inom institutionen och vid LU i övrigt.

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras och utvecklas över tid i enlighet med verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Lägst 3-årig ekonomisk utbildning på gymnasienivå är ett krav. Några års arbetslivserfarenhet av ekonomiadministration/redovisning och allmänt administrativt arbete är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet från offentlig verksamhet. Erfarenhet från högskolevärlden är särskilt meriterande. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel.

Dokumenterad god förmåga att använda svenska och engelska i tal och i skrift är ett krav, eftersom Biologiska institutionen är en internationell forsknings- och utbildningsmiljö med ett stort antal engelskspråkiga studenter och medarbetare.

Anställningen ställer krav på att du självständigt kan strukturera ditt arbete och hantera arbetstoppar samt ta egna initiativ. Förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt är ett måste. Du är motiverad, engagerad, kommunikativ, flexibel och serviceinriktad. Du har lätt för att samarbeta, och är en god problemlösare med förmåga att bemöta medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Avgörande är också hur den sökande genom sin kunskap, erfarenhet och kompetens bedöms stärka det administrativa arbetet inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/590
Kontakt
  • Monica Pardon, administrativ chef, 046-2223802, monica.pardon@biol.lu.se
  • Anne Liljendahl, personaladministratör, 046-2229350, anne.liljendahl@biol.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-02-22
Sista ansökningsdag 2018-03-19

Terug naar vacatures