Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. f. laboratoriemedicin, Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Vid avdelningen för hematologi och transfusionsmedicin söker vi nu en skicklig, ambitiös och motiverad forskningsingenjör som kommer att anställas i professor Björn Nilssons forskargrupp. Forskargruppen studerar genetiska anlag och deras betydelse för blodcellsbildning och för blodcancerrisk och kombinerar bioinformatik med cell- och molekylärbiologisk forskningsmetodik. Gruppen publicerar i ledande tidskrifter såsom Nature Genetics, Nature Communications, EMBO Molecular Medicine och Blood. 

Arbetsuppgifter Du kommer att arbeta inom ett projekt som syftar till att förstå hur genetisk variation påverkar bildningen av blodceller och tjänsten kommer att innebära högupplöst och storskalig provkaraktärisering med hjälp av flödescytometri samt cell- och molekylärbiologiska metoder. I arbetet ingår även att delta i forskargruppens dagliga arbete, hjälpa till med handledningen av doktorander och studenter i miljön samt arbeta med att producera material till forskningspublikationer. 

Kvalifikationer
Du som sökande behöver ha följande:

 • PhD examen inom relevant forskningsfält,
 • postdoktoral erfarenhet inom immunologi,
 • gedigen erfarenhet av cell- och molekylär biology (PCR, RT-qPCR, RAPDPCR), RNAi, proteomik, transkriptomik, biokemi (t.ex. Western, ELISA, proteinupprening, Co-IP), mikrobiologi, cellodling and lentiviral transducering and konfokalmikroskopi,
 • erfarenhet av projektledning, erfarenhet av att handled studenter,
 • erfarenhet av att skriva och kommunicera vetenskap,
 • erfarenhet av att sköta och organisera laboratorieutrustning, labböcker och protokoll och har en god organisatorisk förmåga.

Något som vi bedömer är personlig lämplighet, inklusive god social kompetens och kommunikationsförmåga, att du är flytande i engelska i både tal och skrift samt har ett eget driv och förmåga till självständigt arbete.

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/606
Kontakt
 • Anna-Karin Wihlborg, 046-2220735
 • Björn Nilsson, 046-2220738
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-03-02
Sista ansökningsdag 2018-03-15

Terug naar vacatures