Lunds universitet, Konstnärliga fakulteten i Malmö, Musikhögskolan i Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Konstnärliga fakulteten i Malmö utgör en av åtta fakulteter inom Lunds universitet och består av Konsthögskolan, Musikhögskolan och Teaterhögskolan samt våra centrumbildningar Inter Arts Center och Körcentrum Syd. Konstnärliga fakultetens verksamhet visar sig i olika publika aktiviteter såsom utställningar, konserter, föreställningar och seminarier. De internationella relationerna är många och präglar vår verksamhet vilket skapar en spännande och kreativ miljö. Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, en lärarutbildning i musik samt ett antal kurser av olika omfattning. Här bedrivs också forskarutbildning och forskning på det konstnärliga området.

Musikhögskolan i Malmö tillhör den konstnärliga fakulteten. Vid Musikhögskolan utbildas musiker, kyrkomusiker och musiklärare. Dessutom ges forskarutbildning i musikpedagogik och konstnärlig forskning i musik, samt fristående kurser. Musikhögskolan samverkar med det omgivande musik- och kultursamhället. Musikhögskolan är en relativt stor arbetsplats med ca 200 anställda och 800 studerande.

Vid Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna söker vi nu en universitetsadjunkt i arrangering/komposition, musikteori samt ensemble med omfattning 30 % av heltid. Anställningen är tidsbegränsad till tre år, med möjlighet till förlängning. 

Arbetsuppgifter
Undervisning i arrangering/komposition, musikteori samt ensemble vid Musikhögskolans jazzmusikerutbildning. Även annan undervisning kan ingå. I arbetsuppgifterna ingår också att stimulera den konstnärliga och pedagogiska utvecklingen av jazzmusikerutbildningen vid Musikhögskolan.

Behörighet

 • Avlagd examen på avancerad nivå eller motsvarande från musikhögskola.
 • Omfattande och pågående verksamhet som musiker på hög konstnärlig nivå med djup förankring inom jazz- och improvisationsgenrer.
 • Stor erfarenhet av kvalificerad undervisning, i första hand i arrangering/komposition, musikteori och ensemble med jazzinriktning.
 • Pedagogisk skicklighet inom ämnesområdena, motsvarande fem veckors högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt inhämtade motsvarande kunskaper.

 Bedömningsgrunder

 • Stor vikt läggs vid att du har breda och gedigna kunskaper inom anställningens ämnesområden, förmåga att sprida engagemang och intresse för ämnet samt förmåga att engagera och inspirera studenter till eget lärande.
 • Av den sökande fordras god förmåga att samverka med det omgivande kulturlivet, samt i övrigt god samarbetsförmåga.
 • Vi söker en person med både djup och bredd inom jazz- och improvisationsgenrer.

 

Instruktioner för ansökan
Vid ansökan ska den akademiska meritportföljen användas, se länk nedan. Ladda upp dina handlingar som PDF-filer i rekryteringssystemet. Läs mer här:

https://www.performingarts.lu.se/anstalld/nedladdningsbara-dokument/lararanstallning-och-befordran

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30 %
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/704
Kontakt
 • Berth Lideberg, utbildningschef, 040-325468, berth.lideberg@mhm.lu.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-03-05
Sista ansökningsdag 2018-04-02

Terug naar vacatures