Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Inst. för livsmedelsekonomisk analys

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

AgriFood Economics Center vid Ekonomihögskolan söker en utredare med intresse för samhällsekonomiska analyser, policyfrågor och EUs gemensamma jordbrukspolitik. Anställningen är tidsbegränsad till och med 2018-12-31, med möjlighet till förlängning.

AgriFood gör kvalificerade samhällsekonomiska analyser inom livsmedels-, jordbruks- och fiskeriområdet samt landsbygdsutveckling på uppdrag av regeringen. AgriFoods uppdrag är att vara en brygga mellan forskarvärlden och den praktiska politiken. I en komplex och föränderlig värld ger vi beslutsfattare stöd med vetenskapligt underbyggda och oberoende analyser av aktuella frågor. Mottagare är framförallt Näringsdepartementet men även andra departement, myndigheter och organisationer. Verksamheten är ett samarbete mellan Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Lunds universitet.

Arbetsuppgifter

I rollen som utredare kommer du att utföra konsekvensanalyser av EU:s gemensamma jordbrukspolitik samt analysera struktur- och miljöeffekter inom jordbruket. Till din hjälp har du den agent-baserade ekonomiska modellen AgriPoliS (Agricultural Policy Simulator), och i arbetet ingår att utveckla modellen i samarbete med andra forskare.

Kvalifikationer

Vi söker en medarbetare med en doktorsexamen i naturresurs- och miljöekonomi med inriktning mot ekologisk-ekonomisk modellering. Kunskaper inom jordbruksekonomi, gedigen erfarenhet av simulerings- och analysarbete inom området är ett krav liksom erfarenhet av tvärvetenskapligt samarbete inom ramen för större forskningsprojekt. Tidigare erfarenhet av AgriPoliS är också ett krav. En god stilistisk förmåga samt goda kunskaper såväl muntliga som skriftliga i svenska och engelska är nödvändiga egenskaper. Det är meriterande med docentkompetens och erfarenhet av handledning av doktorander.

Villkor

Visstidsanställning, heltid.Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/713
Kontakt
  • Helena Johansson, Föreståndare AgriFood, 046-222 07 96
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-03-05
Sista ansökningsdag 2018-03-15

Terug naar vacatures