Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Avdelningen för klinisk genetik är en stark forskningsmiljö inom cancergenetik och innefattar 8 forskargrupper. Inom professor Fioretos forskargrupp bedrivs translationell forskning med fokus på maligna blodsjukdomar. Forskarguppen använder sig av olika sekvenseringstekniker (nya generationens sekvenseringsteknik, NGS) och bioinformatiska analyser för att kartlägga genetiska förändringar i de sjuka cellerna och av avancerade experimentella system för att förstå mekanismerna bakom uppkomsten av leukemi och för att utveckla nya behandlingsstrategier.

Arbetsuppgifter
Inom forskargruppen har ett större projekt inom singel-cell sekvensering av leukemiceller nyligen påbörjats och forskargruppen är i behov av resursförstärkning. Huvudsakliga arbetsuppgifter består i att vara behjälplig med att isolera celler med flödescytometri och utveckla metoder/protokoll för singel-cell RNA-sekvensering. I ansvarsområdet ingår också att utveckla ett bioinformatiska arbetsflöden för analys av erhållna datamängder. Arbetsuppgifterna kommer att utföras i nära samarbete med personal väl förtrogna med angivna arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Planerad projektanställning kommer att pågår 7 månader. Vi söker dig som uppfyller följande krav:

  • Civilingenjörsexamen inom bioteknik eller motsvarande utbildning.
  • Dokumenterad erfarenhet av laboratorivt arbete inom den nya generationens sekvenseringsteknik
  • Dokumenterad erfarenhet av single-cell RNA-sekvensering
  • Goda programmeringskunskaper i MatLab och/eller R

Utöver ser vi med fördel att du är en person som har ett intresse av att i framtiden bedriva forsarutbildning. Vi söker en person som kan uppvisa god förmåga att arbeta självständigt med sina arbetsuppgifter och samtidigt har stor förståelse för att forskning bedrivs i team och att man där behöver sammarbeta för att nå fram till goda forskningsresultat. Stor vikt kommer därför att läggas på den personliga lämpligheten.

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/81
Kontakt
  • Thoas Fioretos, +46462224595
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-01-15
Sista ansökningsdag 2019-01-28

Terug naar vacatures