Lunds universitet, Humaniora och teologi, Språk- och litteraturcentrum

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning som i vid mening syftar till att förstå människan som kulturell och samhällelig varelse. Vi har ca 600 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.


Språk- och litteraturcentrum (SOL) är Sveriges största institution med inriktning på språk, språkvetenskap, litteraturvetenskap och områdesstudier. SOL erbjuder ett stort antal fristående kurser som kompletteras av ett växande antal programutbildningar på grundnivå och avancerad nivå. Med sina 33 ämnen och ungefär lika många forskarutbildningar bildar SOL en solid enhet med bredd och djup i utbildning och forskning och utmärks av såväl nationell som internationell synlighet. SOL leds av en styrelse där prefekten är ordförande. Därutöver finns två biträdande prefekter med särskilda verksamhetsansvar. SOL har cirka 250 anställda och 3000 studenter, varav ett hundratal är forskarstuderande.

Institutionen utgör en av åtta institutioner vid Humanistiska och teologiska fakulteterna.

Då en av våra ekonomer inom kort ska pensioneras söker Språk- och litteraturcentrum nu en ekonom för tillsvidareanställning med omfattningen 100% . Tillträde för anställningen är 2019-04-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

SOL-centrum är indelat i fem sektioner. Till varje sektion finns en ekonom knuten som sköter den löpande ekonomihanteringen samt personalfrågor i samarbete med personaladministratören på SOL-centrum.

Som ekonom blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter inom sektionen:
- budget- samt bokslutsarbete
- ekonomisk uppföljning
- löpande bokföring och fakturahantering
- projekthantering och projektredovisning
- löpande personaladministrativt arbete

Vidare ska du samverka med institutionens projektledare och annan personal vid institutionen som arbetar med eller berörs av ekonomi- och personalfrågor. Du kommer också att samverka med ekonomi- och personalansvariga inom HT-fakulteterna, universitetets förvaltning samt med externa finansiärer.

Anställningen ställer krav på att du självständigt kan strukturera, analysera och hantera ekonomi- och personalarbete. Du bör också uppskatta att arbeta i team med administratörer, lärare och forskare. Egna initiativ uppskattas och fortbildning inom universitetets program för personalutveckling uppmuntras.

Önskvärda kvalifikationer 
* Ekonomisk utbildning på gymnasienivå/högskola samt mångårig arbetslivserfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete vid universitet/högskola.
* Erfarenhet av universitetets administrativa system, rutiner och regelverk är särskilt meriterande.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel. Stort avseende fästs vid personlig lämplighet och servicekänsla. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, engagemang och självständighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. 

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/258
Kontakt
  • Pia Nivala / Administrativ chef, pia.nivala@sol.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2019-01-23
Sista ansökningsdag 2019-02-05

Terug naar vacatures