Lund University, Faculty of Science, Department of Physics

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid nio institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 350 anställda. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större centrumbildningar. Forskningen vid institutionen täcker ett brett spektrum av modern fysik.
www.fysik.lu.se

Beskrivning
Partikelfysik vid Lunds universitet är engagerad i ATLAS experimentet vid CERN:s LHC accelerator, både i dataanalys och i uppgraderingsarbetet för Högluminositets-LHC. Mycket av dataanalysen handlar om fysik bortom Standardmodellen, och dess tolkning m.a.p. Mörk materia. Uppgraderingsarbetet fokuserar på kiseldetektorerna för den inre spårdetektorn. Vi förbereder också ett nytt Mörk materia experiment, LDMX, för att söka efter lätt Mörk materia med urspung i den sk Hidden Sector.

Du som söker förväntas ta en ledande roll i att få vårt nya detektorlaboratorium på plats för arbetet med uppgraderingen av ATLAS, och att genomföra design- och prestanda studier för LDMX experimentet. Om möjligt, ser vi gärna att du engagerar dig i analysen av det kompletta run-2 dataset från ATLAS.

Du förväntas också att delta i doktorandhandledning. Forskningen sker vid fysiska institutionen vid Lunds universitet. Besök till CERN och SLAC ingår i tjänsten.

Behörighet
Behörig är den som har en doktorsexamen, eller en internationell examen ekvivalent till en doktorsexamen, inom ämnesområdet för denna anställning, och inte äldre än tre år efter sista ansökningsdagen. Under speciella omständigheter, t ex sjukdom, kan doktorsexamen vara något äldre. Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Bedömningsgrund
Huvudkraven för anställningen är tidigare erfarenhet av detektor- och analysarbete i partikelfysik, färdighet i att samarbeta i stora kollaborationer och akademisk styrka. Programmeringsvana i C++ och Python är relevant för anställningen. Som sökande måste du kunna visa färdigheter i forskning genom kvalitén i avhandlingsarbetet och andra publikationer.

Förutom ovanstående kommer följande kriteria tillämpas:

 • Sökandes beskrivning av hur de ser tjänstens innehåll
 • Sökandes beskrivning av sina tidigare forskningserfarenheter
 • Internationell erfarenhet
 • Resultat och erkännanden som attesterar sökandens forskningsfärdighet
 • Förmåga till utåtriktad verksamhet
 • Vid bedömningen av sökanden kommer hänsyn tas till erfarenhet, kunskap och personliga egenskaper.
 • Sökandens förmåga att använda sina färdigheter och erfarenheter till att stärka och komplettera existerande aktiviteter i Lund, blir en del av bedömningen.  

Ansökningsförfarande
Ansök online genom universitetets rekryteringssystem (se bifogad länk). Alla dokument (utom rekommendationsbrev, se nedan) ska laddas upp i rekryteringssystemet i pdf, word eller liknande format. Du ombeds svara på de specifika frågor som ställs av ansökningssystemet.

Ansökningar ska inkludera följande:

 1. Ett personligt brev som beskriver ditt intresse för tjänsten, och din verksamhets innehåll, om du får tjänsten.
 2. En kort beskrivning av dina tidigare forskningsaktiviteter.
 3. Ett CV med kopior av examensbevis för doktorsexamen.
 4. En lista med upp till fem publikationer med information om dina personliga bidrag.
 5. Tre rekommendationsbrev som skickas direkt av dina referenser till recruitment@hep.lu.se.
 6. Andra dokument som du önskar åberopa.

Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2017/4203
Kontakt
 • Torsten Åkesson, professor, +46 46 222 77 11, recruitment@hep.lu.se
 • My Geborek, personalsamordnare, +46 46 222 95 62, my.geborek@sience.lu.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2017-12-22
Sista ansökningsdag 2018-02-28

Tilbake til ledige stillinger

Planlagt vedlikehold

Søndag 24. februar vil Varbi være stengt for kandidater og rekrutterere fra kl. 06.00-10.00. Dette er på grunn av ordinært vedlikeholdsarbeid på vårt plattform for å forsterke sikkerheten og stabiliteten i Varbi ytterligere.