Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Kravprofil
Anställning av biträdande forskare för projektet "Betydelsen av hypotalamiska nätverk för depression och ångest vid Huntingtons sjukdom".

Arbetsuppgifter
Den biträdande forskaren ska analysera effekterna av modulering av hypotalamus och rewardsystemet i musmodeller av den neurodegenerativa Huntingtons sjukdom. Arbetsuppgifterna inkluderar stereotaktiska operationer och beteendeanalys av möss, immunohistokemi, stereologi, qRTPCR, statistiska analyser samt skriftlig rapportering i form av vetenskapliga manuskript.

Kvalifikationer
a. Doktorsexamen (PhD) med fokus på neuroendokrinologi

b. Publikationer av studier i neuroendokrinologi i internationella vetenskapliga tidningar

c. Postdoktoral erfarenhet i mer än ett år av studier kring excitotoxicitet och hypotalamusförändringar vid Huntingtons sjukdomar

d. Expertis i hypotalamusanatomi, stereotaktiska hjärnoperationer i möss, immunohistokemi, stereologi och qRTPCR av hjärnvävnad

Löns sätts enligt gällande avtal.

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/302
Kontakt
  • Åsa Petersén, +46462221686
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-01-30
Sista ansökningsdag 2018-02-13

Tilbake til ledige stillinger