Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Kravprofil
Utbildning inom sjukvården är en merit medan verifierad förmåga att hantera provtagning är ett krav.

Arbetsuppgifter

Forskningen vid Avdelningen för Klinisk Osteoporosforskning bygger på stora studier för att hitta riskfaktorer och markörer för osteoporos och fraktur. Studiedeltagarna vid Forskningsenheten för osteoporos undersöks med bentäthetsmätning (DXA), tester av balans och muskelstyrka, frågeformulär och provtagning. Arbetet innebär nära samarbete med forskarna för att åstadkomma bästa möjliga studieupplägg.

Du ingår i ett team av medarbetare med olika kompetenser, och kommer att självständigt utföra de undersökningar som sker vid forskningsmottagningen, hantera prover och formulär, samt mata in data i databaser. De undersökningsmetoder som är kopplade till datorer och innebär att man självständigt hanterar olika programvaror. Det gäller även för datahanteringen.

Arbetsplats: Forskningsavdelningen Osteoporos, VO Ortopedi, Skånes universitetssjukhus, Malmö.

Kvalifikationer

Utbildning inom sjukvården är en merit medan verifierad förmåga att hantera provtagning är ett krav. Vana från mottagningsarbete inom vård eller diagnostik (röntgen, klinisk fysiologi etc) är en fördel. Likaså är tidigare erfarenhet av arbete med forskning är meriterade.

Arbetet är alltmer beroende av användning av datorer, därför är datorvana och kompetens i att hantera olika program samt förmåga att hantera såväl datainmatning som kontroll av datamängder särskilt meriterande.

Personliga egenskaper såsom kvalitetsmedveten, noggrann, flexibel och har god organisationsförmåga är viktiga för uppgifterna. Eftersom vi möter och arbetar med personer från olika bakgrund och arbetar inom ett brett område är det även viktigt att du är serviceinriktad och har god kommunikationsförmåga. Vi värdesätter även entusiasm och intresse att lära sig nya metoder.

Språk: Svenska nödvändigt i både tal och skrift för att kommunicera med patienter och studiedeltagare. Engelska för att kunna ta in information från manualer och samarbeten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Prosjekt 3-6 måneder
Anställningen avslutas 2018-09-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/637
Kontakt
  • Kristina Åkesson, +4640332370
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-02-23
Sista ansökningsdag 2018-03-15

Tilbake til ledige stillinger