Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. f. laboratoriemedicin, Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Avdelningen för arbets- och miljömedicin söker en biträdande forskare som kommer att arbeta inom Pufendorf-temat Air in Africa och där bidra kommer att bidra med expertis inom toxikologiska effekter av luftföroreningar. En förhoppning med detta arbete är att det förhoppning ska leda till ett ansökningsförfarande inom ämnet.

Arbetsuppgifter
Personen kommer att arbeta i projektet Air in Africa och kommer främst att bidra med kunskaper inom toxikologiska effekter av luftföroreningar. En stor del av arbete kommer innebära att delta vid diskussioner och seminarier inom temat. Utöver detta kommer man även att författa en del review-artiklar inom området.  Bidra med kunskap och agera som en länk till en större medicinsk förståelse bakom luftföroreningsproblematiken i Afrika.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en PhD inom arbets- och miljömedicin, gärna med inriktning på luftföroreningar eller liknande. Vi ser gärna att du har väldigt god kunskap om de biologiska mekanismer bakom luftföroreningseffekter, särskilt dem som uppstår av partiklar. Du som sökande bör även ha en god kunskap om luftföroreningar i allmänhet och partiklar i synnerhet. Vi ser gärna att du kan arbeta självständigt och har en god social förmåga samt goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/693
Kontakt
  • Ebba Malmqvist, +46 70 892 43 68
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-03-01
Sista ansökningsdag 2018-03-14

Tilbake til ledige stillinger