Lunds universitet, Humaniora och teologi,Kansliet för Humaniora och teologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning som i vid mening syftar till att förstå människan som kulturell och samhällelig varelse. Vi har ca 600 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.


Kansliet ger service till HT-fakulteternas gemensamma ledningsorgan och universitetets centrala ledning. En viktig uppgift är vidare att stödja och samordna fakulteternas institutioner i den decentraliserade administrationsstruktur som finns vid Lunds universitet. Kansliet fungerar också som en kunskapsbank och en rådgivande konsultinstans ifråga om relevanta lagar, förordningar och regelsystem. .

Kommunikatör

Omfattning: 100%

Tillsvidaretjänst from 2019-02-01 el enligt överenskommelse


Arbetsuppgifter:

Intern och extern kommunikation såväl vid Humanistiska och teologiska fakulteternas kansli som vid institutionen Språk- och litteraturcentrum (SOL). En huvuduppgift är att arbeta med och ansvara för utvecklingen av webbplatserna och kommunikationsvägarna på både institutions- och fakultetsnivå. Detta innebär bland annat att samråda med tekniker, kommunikatörer och andra medarbetare och att delta i möten, såsom samverkans- och ledningsmöten, där information som ska spridas inom organisationen formuleras. Det innebär också att pågående analysera hur information sprids och hur informationssökning görs inom organisationen idag och arbeta med att målgruppsanpassa informationskanalerna. En annan huvuduppgift är att arbeta aktivt med studentrekrytering. Det innebär bland annat nära samarbete med studievägledare, studierektorer och kursadministratörer. Uppgiften utförs såväl genom direkt kommunikation som framtagande av informationsmaterial.

I anställningen ingår även att ge kommunikationsstöd till ledning, forskare och administration och att, i olika former, samarbeta med andra delar av universitetet. Därtill kommer planering och projektledning för olika målgruppsriktade evenemang.

Kvalifikationer:

Relevant akademisk examen inom relevanta ämnesområden, till exempel media och kommunikation, strategisk kommunikation eller motsvarande, samt god förmåga och dokumenterad erfarenhet av att kommunicera forskning och utbildning (eller motsvarande) via relevanta kanaler, samt goda kunskaper i engelska och svenska.

Särskilt meriterande är:

• mångårig erfarenhet av att arbeta redaktionellt och ansvara för innehåll och utveckling av webb och andra digitala kanaler, samt att skriva målgruppsanpassade informationstexter och trycksaker,

• erfarenhet av att utveckla vägar för internkommunikation inom större organisationer,

• erfarenheter av sökmotoroptimering (SEO), Google Analytics, Typo 3, InDesign, Photoshop, Illustrator, CMS-verktyg och rörlig bildproduktion,

• erfarenhet av projektledning

Erfarenhet av tidigare universitetsarbete och god kännedom om universitetets kärnverksamheter är meriterande.

Arbetet kräver ett stort mått av självständighet och vilja att pröva nya tekniska lösningar samt god förmåga till strategisk planering och strukturerat arbete. Eftersom arbetet innebär samarbeta med olika sorters grupper krävs god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Arbetsprov kan efterfrågas vid intervjutillfälle.

Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/4348
Kontakt
  • Gunnel Holm, kanslichef, https://www.ht.lu.se/kontakt/anstallda/
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2018-12-13
Sista ansökningsdag 2019-01-06

Tilbake til ledige stillinger