Antagningsavdelningen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Student och utbildning ger service och administrativt stöd inom utbildningsområdet samt verkar för en god studiemiljö. Sektionen ger stöd till studenter i form av studenthälsa, studievägledning, studieteknisk handledning och texthandledning samt handläggning inför beslut om pedagogiskt stöd till studenter med funktionsnedsättning. I sektionens ansvarsområde ingår antagning, examensutfärdande och studiedokumentation med dess stödsystem. Dessutom arbetar sektionen med att utvärdera och utveckla metoder för kvalitetssäkring av universitetets utbildningar. Både det Europeiska centret för SI-PASS (Samverkansinlärning) och den Regionala SI-plattformen är verksamheter inom sektionen. Sektionen är systemägare för de studieadministrativa stödsystemen Ladok, Lubas och Survey and Report. Sektionen har även ett lokalt systemansvar för antagningssystemet NyA samt för administration av Högskoleprovet. I sektionen ingår avdelningarna: Antagning, Examen, Studieadministrativa system, Kvalitet och utvärdering, Studiestöd och vägledning samt Studenthälsan.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär handläggning av ansökningar till kurser och program på grund- och avancerad nivå inom Universitets- och högskolerådets virtuella organisation för bedömning av utländska meriter. Arbetet består i att göra kvalificerade bedömningar av sökandes utländska meriter, både på akademisk och gymnasiell nivå. Arbetet utförs till stor del i antagningssystemet NyA och kräver stor noggrannhet.

I arbetet ingår kontakt med kollegor och gruppledare utanför Lunds universitet i den virtuella organisationen.

Arbetet styrs till stor del av antagningsomgångar och deras respektive tidplaner och varierar över året vad gäller arbetsbelastning och innehåll.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen på grundnivå eller motsvarande. Du som söker har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på engelska och på svenska samt är van datoranvändare.

Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete på en antagningsavdelning vid högskola/universitet, samt i synnerhet erfarenhet av bedömning av utländska meriter och handläggning av utländska sökande. Du ska även ha erfarenhet av arbete i antagningssystemet NyA. Kunskap om olika utbildningssystem och regelverk inom universitets- och högskoleområdet, såväl nationellt som internationellt, är meriterande. Även erfarenhet av myndighetsutövning eller offentlig förvaltning kan vara meriterande.

Arbetet kräver stor noggrannhet, vi utgår från att du är serviceinriktad, arbetar strukturerat och tycker om att medverka i en flexibel och föränderlig verksamhet. Anställningen ställer krav på initiativförmåga och god förmåga att kommunicera. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har lätt för att samarbeta, har hög arbetskapacitet, kan hantera arbetstoppar eftersom vi arbetar mot deadlines samt fungerar väl i arbete som utförs såväl självständigt som i grupp.

Stor vikt läggs även vid personlig lämplighet. 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform PERMANENT_POSITION
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2017-07-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2017/1411
Kontakt
  • Catharina Greiff, avdelningschef, +46462223888
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62, st@st.lu.se
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66, sekocivil@seko.lu.se
Publicerat 2017-05-16
Sista ansökningsdag 2017-05-30

Tilbake til ledige stillinger