Metadata och katalogisering, Avdelningen Samlingar, UB

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Universitetsbiblioteket, som är ett fristående bibliotek inom nätverket Lunds Universitets Bibliotek, är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket är också studiecentrum med 500 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Verksamhetsområde Metadata och katalogisering inom avdelningen Samlingar ansvarar för katalogisering av tryckt och elektroniskt material samt bibliografiskt underhåll. Verksamhetsområdet består av 11 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i verksamhetsområde Metadata och katalogisering. Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att vara katalogisering i Libris av både äldre och nyare material (1500-talet - 2000-talet).

Informationstjänst i specialläsesal kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi förutsätter att du har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap på avancerad nivå. Vi söker dig som har mycket god erfarenhet av katalogisering i Libris, erfarenhet av RDA-katalogisering samt erfarenhet av klassificering med Dewey. Vi förutsätter att du har god erfarenhet av katalogisering av både svenskt och utländskt äldre tryck liksom erfarenhet av katalogisering av både monografiskt och icke-monografiskt material. Du har också erfarenhet av arbete på universitets- och högskolebibliotek.

Du har god kommunikativ förmåga i svenska och engelska i såväl tal som skrift och du har också kunskaper i ytterligare språk, bl.a. tyska och latin. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är kvalitetsmedveten, noggrann, strukturerad, analytisk och också flexibel. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp, du är stabil och du har god samarbetsförmåga. Vi vill att du aktivt medverkar i bibliotekets utveckling och tar egna initiativ.

Tjänsten är en visstidsanställning på 8 månader.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform TEMPORARY_POSITION_MT_6
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-05-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/720
Kontakt
  • Kerstin Lindström, Verksamhetsansvarig, 046-2224199
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-03-05
Sista ansökningsdag 2018-03-21

Tilbake til ledige stillinger