Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Enheten för Biomedicinsk Service

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Kravprofil
Stordjursavdelningen på Medicinska Fakulteten är en modern välutrustad forskningsavdelning med ett lag av erfarna och kompetenta veterinärer, forskningssjuksköterska och djurtekniker. Den är en del av Enheten för Biomedicinsk Service som finns i Lund och Malmö. På avdelningen finns utrustning för bland annat intravenös och gasnarkos, specialist-röntgen och övervakningsapparatur. Tekniker och behandlingar ska möta behovet från forskare men även vara det senaste från veterinärmedicinsk synpunkt, för bästa djurvälfärd. Vi behöver nu utöka bemanningen på avdelningen och söker dig som är legitimerad djursjukskötare.

Arbetsuppgifter

Stordjursavdelningen på Medicinska fakulteten är i en expansiv fas och vi söker dig som önskar en omväxlande och stimulerande arbetsdag där huvuduppgifterna är förberedelsen av stordjur till operation, övervakning, och omhändertagning av djur efter operationen. Primärt jobbar vi med gris, får och kaniner. Som legitimerad djursjukskötare kommer du även att delta i det dagliga arbetet vilket avser tillsyn av djuren, bur-/stallrengöring och vattenbyte, rengöring av djurrum samt övriga utrymmen som till exempel operationssal, enligt de höga hygieniska rutiner som avdelningen tillämpar. Du verkar för att god djurhållning och att försöksetiska principer efterföljs. Normal arbetstid gäller. Tjänsten är placerad i Lund och du rapporterar till driftassistenten för avdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad djursjukskötare. Du har en gedigen erfarenhet inom operation och anestesi, helst med stordjur. Du har ett stort intresse för att utveckla och förbättra rutiner och metoder.

Lagen kräver att alla som arbetar med försöksdjur har adekvat dokumenterad teoretisk och praktisk utbildning och erfarenhet, vilket är meriterande. Om person som blir föremål för anställning saknar delar av sådan dokumentation kommer universitetet se till att nödvändig komplettering genomförs. Vi förutsätter att du förstår och kan uttrycka dig på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som att kunna samarbeta som en del av ett team samt arbeta självständigt, ta egna initiativ, lösa problem, och att du har ett kreativt och positivt tänkande.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med start snarast, provanställning kan komma att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2017/4170
Kontakt
  • Lena Persson Feld, +46462220714
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2017-12-22
Sista ansökningsdag 2018-01-31

Wróć do ofert pracy