Lunds Tekniska Högskola, Institutionen för datavetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Arbetsuppgifter

Som personal- och utbildningsadministratör inom institutionen för datavetenskap delar du din arbetstid mellan personal- och utbildningsadministration. Du möter många anställda och studenter i ditt dagliga arbete, och har även mycket kontakter med andra administrativa avdelningar inom universitetet. Du arbetar i ett arbetslag tillsammans med institutionens övriga administratörer. Arbetet är omväxlande och handlar i stor utsträckning om att ge service till verksamheten.

I dina arbetsuppgifter som personaladministratör ingår bland annat:

 • Ansvar för institutionens personaladministrativa arbete
 • Vara kontaktperson på institutionen för personalfrågor
 • Vara med i olika nätverk för personalfrågor inom universitetet, tex internationella nätverket och LTHs nätverk för personaladministratörer
 • Hantera anställningsärenden inom institutionen och registrering av ärendena i rekryteringssystemet Varbi
 • Introduktion av nya medarbetare
 • Hantera och besvara inkommande ärenden, både via e-post och telefon. Ärendena kan till exempel handla om tjänstledigheter, föräldraledigheter, sjukskrivning, semester, flex mm
 • Utveckla det personaladministrativa arbetet inom institutionen

I dina arbetsuppgifter som utbildningsadministratör ingår bland annat:

 • Registrering av studenter, studieresultat och betyg i LADOK
 • Ansvar för institutionens studerandeexpedition
 • Försäljning av kursmaterial till studenter
 • Administration kring tentamen (kontrollera tentamensschema, boka tentamensvakter, boka/avboka lokaler mm)
 • Hantera och besvara inkommande ärenden, både via e-post och telefon. Ärendena kan till exempel handla om frågor angående lässchema, kursanmälningar, tentamensschema, mm.

Krav

Vi söker dig som har erfarenhet av personaladministrativa arbetsuppgifter och/eller relevant utbildning inom PA-området. Du har minst gymnasieutbildning och mycket god datorvana. Du har hög social kompetens, stark servicekänsla, är utåtriktad och har lätt för att ta egna initiativ. Du är noggrann, välorganiserad och arbetar självständigt.

Övriga meriter

Högskoleutbildning inom personaladministration eller relaterade områden är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av personal- eller utbildningsadministration inom Lunds universitetet. Praktisk erfarenhet av IT-systemen Varbi, Primula och Ladok är meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom institutionen (samt bidra till dess framtida utveckling).

Villkor

Provanställning kan komma att tillämpas.

Instruktioner för ansökan

Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrtigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/461
Kontakt
 • Christel Frick Narvå, christel.frick_narva@cs.lth.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-02-08
Sista ansökningsdag 2018-03-01

Wróć do ofert pracy