Institutionen för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Arbetsuppgifter

Som administrativ chef samordnar och utvecklar du det administrativa arbetet inom institutionen och är ett kvalificerat stöd åt prefekt och forskare/lärare som ingår i institutionens ledningsgrupp. Du är föredragande i ekonomiska frågor samt har ett övergripande ansvar för institutionens ekonomihantering. Vid det institutionsgemensamma kansliet finns det c:a 12 personer som arbetar med ekonomi-, personal- samt allmän administration. Du leder och har ansvar för det institutionsgemensamma kansliet. Inom ekonomiadministration ansvarar kansliet för budget, uppföljning samt bokslut åt institutionens c:a 60 forskargrupper med eget kostnadsställe samt ger rådgivning åt forskargruppscheferna. Inom personaladministration ansvarar kansliet för stöd och rådgivning åt institutionens forskargruppschefer, bl a gällande rekrytering, lönerevision och rehabilitering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom det ekonomiska området och det är särksilt meriterande om du dessutom har examen eller poäng från högskolestudier inom personalområdet. Kännedom om universitetets organisation samt tidigare erfarenhet av arbetsledning är särskilt meriterande. Arbetet kräver förmåga att arbeta självständigt såväl som att samarbeta. Som person har du integritet och tänker strategiskt. Du är strukturerad, tydlig, lyhörd och serviceinriktad, tycker om att knyta nya kontakter och skapa goda relationer. Du är van att ta egna initiativ och driva projekt på egen hand. Ett krav är att du kan uttrycka dig mycket väl på både svenska och engelska i tal såväl som i skrift. Vi ligger stor vikt vid personlig lämplighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1587
Kontakt
  • Magnus Abrahamson, magnus.abrahamson@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-23
Sista ansökningsdag 2018-06-13

Wróć do ofert pracy