Avdelningen Samlingar

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Universitetsbiblioteket, som är ett fristående bibliotek inom nätverket Lunds Universitets Bibliotek, är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket är också studiecentrum med 500 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Avdelningen för Samlingar omfattar fyra verksamhetsområden: Handskrifter och specialsamlingar, Förvärv, Metadata och katalogisering, E-media. Avdelningen består av ca.50 medarbetare. Anställningen är knuten till verksamhetsområdet Handskrifter och specialsamlingar.Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att förteckna och registrera bibliotekets arkivsamlingar, handskrifter samt nyförvärv i kulturarvsdatabasen ALVIN. Arkivsamlingarna består främst av personarkiv och växer med ca 50 hyllmeter om året. Utöver förteckningsarbete av det historiska materialet ska du även hantera nyförvärvat material. Materialvårdande insatser såsom omläggning av materialet kan bli aktuellt. Du ska även delta i den löpande verksamheten vid verksamhetsområdet Handskrifter och specialsamlingar med framtagning av material och arbete i specialläsesal.Kvalifikationer

Du som söker har akademisk utbildning med minst 60 hp inom arkivvetenskap. Du är förtrogen med de registrerings- och katalogiserings principer som tillämpas nationellt och internationellt inom arkivvärlden. Erfarenhet av arbete med enskilda arkiv/personarkiv eller erfarenhet av registrering i ALVIN är meriterande. Vidare har du god kommunikativ förmåga i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift och mycket god datorvana. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig med mycket god samarbetsförmåga som samtidigt är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är kvalitetsmedveten, mycket noggrann och strukturerad.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/3459
Kontakt
  • Tobias Idberg, Verksamhetsansvarig , 046-2221405
  • Gertrud Berger, Tf Avdelningschef Samlingar, 046-2229172
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-10-23
Sista ansökningsdag 2018-11-23

Wróć do ofert pracy