Lunds universitet, Lunds Tekniska Högskola, Kemiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Kemicentrum består i dag av fyra stora hus för forskning och undervisning vid institutionerna för kemiteknik, livsmedelsteknik och kemiska institutionen. Till Kemicentrum hör administrativa enheten med funktioner inom ekonomi, personal, kommunikation, bibliotek, reception, lägenhetsuthyrning, skötsel av fastigheten inom Kemicentrums gränsdragning samt allmän service i husen. Kemicentrums vaktmästare tillhör administrativa enheten.

Arbetsuppgifter
Vid Kemicentrum består arbetsuppgifterna bland annat av att regelbundet göra tillsyn och kontroll av lokalerna och vara observant på ordning, skador och annat som behöver åtgärdas i husen, för att Kemicentrum ska vara en trivsam arbetsplats. I det dagliga arbetet förekommer reparationer och flyttning av inventarier vid Kemicentrum. Skötsel av larmfunktioner, nödduschar etc. Byte av lås och låssystem är också arbetsuppgifter som ingår i anställningen.

En del av arbetsuppgifterna är också att arbeta med skötsel av våra lägenheter som vi hyr ut till gäster och studenter, vilket innebär besiktningar före och efter uthyrning, diverse åtgärder i samband med besiktningar, mindre reparationer i lägenheterna, flyttning av möbler, montering av förekommande utrustning i lägenheterna. Det ingår att se det som behöver göras och åtgärdas i lägenheterna och göra det.

I arbetsuppgifterna förekommer tunga lyft och klättring i stegar, varför god fysisk kondition är en förutsättning.

Anställningen innehåller vaktmästar- och arbetsmiljötekniska uppgifter. Arbetsuppgifterna varierar över tiden utifrån verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Du som söker har:

 • En relevant gymnasieutbildning inom bygg, fastighetsservice eller motsvarande.
 • Yrkeserfarenhet och kännedom om olika låssystem gällande byte och mindre reparation.
 • Datorvana med erfarenhet av Office-paketet och kan hantera Word, Excel och Outlook med kalender obehindrat.
 • B-körkort.
 • Dokumenterad god förmåga att tala och skriva svenska och engelska, vilket krävs då vår miljö är internationell.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att du har förmåga att arbeta självständigt, tar egna initiativ och ansvar för det som behöver göras. Du är också noggrann i det du gör och sätter värde på kvalité. Du är en positiv och flexibel person samt har förmåga att kommunicera med kunder och fastighetsägare. Du trivs i rollen att ge service och har lätt för att samarbeta. Du har förmåga att strukturera ditt arbete och har inga problem att behålla lugnet i stressade situationer.

Hänsyn kommer också tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom avdelningen och institutionen.

Meriterande
Meriterande är om du har:

 • Arbetat som servicehantverkare i minst 5 år, där du haft direktkontakt med kunderna.
 • Kunskaper om och erfarenhet av inkoppling och felsökning av AV-utrustning.
 • Erfarenhet av inre fastighetsrelaterade serviceuppdrag.
 • Utbildning och erfarenhet av arbete som snickare, målare, elektriker.

Villkor
Anställningen avser en tidsbegränsad anställning på 6 månader med möjlighet till förlängning.

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/218
Kontakt
 • Jörgen Nilsson, 046-222 83 33
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-01-22
Sista ansökningsdag 2018-02-12

Tillbaka till lediga jobb