Lunds Tekniska Högskola, Inst för teknik och samhälle

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Projektanställning Kollektivtrafik i kommuner, våren 2018

Teknik och samhälle (Miljö- och energisystem och Trafik och väg) och VTI, Linköping har ett pågående projekt med titeln ”Modeller för effektiva åtgärder för att öka andel resande med kollektivtrafiken” som finansieras av Energimyndigheten. Inom projektet ska genomföras en enkätundersökning till Sveriges kommuner om deras arbete med åtgärder för att öka kollektivtrafikens attraktivitet. För denna studie behöver Teknik och samhälle förstärkning under tre månader under våren 2018.

Arbetsuppgifter

Studien kommer att bestå av planering, genomförande och analys av enkätundersökning till Sveriges kommuner om deras arbete med åtgärder för att öka kollektivtrafikens attraktivitet. Studien genomförs i samverkan med projektdeltagarna Jamil Khan (Miljö- och energisystem) , Fredrik Pettersson (Trafik- och väg) och Robert Hrelja (VTI, Linköping).

Arbetet innefattar följande moment: utveckling och design av enkätfrågor och enkät (förmodligen webbaserad), utskick av enkät till respondenter, insamlande och bearbetning av enkätresultat, analys och tolkning av resultat.

Även andra uppgifter inom projektet kan förekomma såsom organisering av workshop och skrivande av rapporter och artiklar.

Vi söker en person som är analytisk, metodisk och självständig, gärna med tidigare erfarenhet av att genomföra enkätstudier. Personen ska ha lätt för att samarbeta med andra och arbeta i projektform.

Krav

Vi söker en person med examen på magisternivå eller som kommer att slutföra examen på magisternivå under våren 2018. Vi ser gärna sökanden från civilingenjörsprogrammen, speciellt med inriktning mot miljö- och hållbarhetsfrågor, men även andra sökanden tex från samhällsvetenskapliga, naturvetenskapliga program kommer att beaktas. Goda kunskaper i svenska är ett krav. Då publiceringar även kommer att ske på engelska är goda kunskaper i engelska i både tal och skrift ett krav.

Meriter

Tidigare erfarenhet av enkätundersökningar och att bearbeta statistiskt material är meriterande. Erfarenhet av att studera kommunal planering är meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till ex. god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom projektet.

Instruktioner för ansökan

Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Övriga villkor

  • Omfattning 100%
  • Anställningsperiod: 2018-03-22--2018-06-21
Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2018-06-21
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-03-22
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/512
Kontakt
  • Jamil Khan, universitetslektor, 046-222000
Publicerat 2018-03-05
Sista ansökningsdag 2018-03-12

Tillbaka till lediga jobb